Te leuk: Hunted van AVROTROS

 

Jaaaa, ik heb weer een nieuwe verslaving. He-le-maal leuk. En voor het eerst sinds tijden (maanden? JAREN?) is het iets dat ik daadwerkelijk op tv moet kijken.

 

 

Niets bingen, niets vooruit kijken, gewoon oldschool op de tv. Dat is even wennen natuurlijk, zeker omdat ik één aflevering dan echt te kort vind. Ik ben een beetje verwend geraakt qua series kijken, geloof ik.

 

Maar goed, ik heb het dus over Hunted. Eergisteren was de eerste aflevering van het vijfde seizoen, dus je hoeft gelukkig niet te veel in te halen als je ‘m hebt gemist. Het concept is simpel, de uitvoering iets minder: lukt het om drie weken uit de handen van de Hunted-politie a.k.a. de Hunters te blijven? Elk seizoen doen er koppels mee (dit seizoen is ook iemand in z’n eentje), die dus letterlijk op de vlucht slaan. Klinkt misschien een beetje kinderachtig, is het absoluut niet.

 

Want die Hunters hebben toegang tot het aftappen van je telefoon, mogen kijken waar jouw telefoon ‘pingt’ (zo kunnen ze je locatie herleiden), waar je pint, kunnen CCTV-beelden opvragen en je familie en vrienden ondervragen. Het voelt dus heel echt en zo komt het ook over. Iedereen zit er vanaf de eerste seconde ook zó in. Hun helpers vragen om hun telefoon uit te schakelen (want die kunnen ook worden getraceerd door de Hunters), van auto continu wisselen om ze op een dwaalspoor te zetten en ga zo maar door.

 

Dat is dus echt leuk om te zien, ook omdat je zelf helemaal aan het bedenken bent hoe je het gaat aanpakken. Want iets met je telefoon = een no go. Sowieso voor een telefoonverslaafde als ik is dat een hel, maar hoe moet je dan communiceren? Iedereen heeft van tevoren al een plan opgesteld, een vluchtroute, ga zo maar door. Maar die mensen zijn de Hunters zo op het spoor. Door camera’s waar de auto’s op te zien zijn, door langs te gaan bij hun huisgenoten of ouders, en zie dan maar eens goed te liegen.

 

Er zitten wel wat haken en ogen aan natuurlijk, want je mag niet langer dan 48 uur op dezelfde locatie blijven. En ook mag je niet iets illegaals doen of de grenzen over. Dus geen zwartrijden (dat was natuurlijk meteen het eerste waar ik aan dacht). Te leuk hoe inventief de deelnemers worden. Vorig seizoen wisten twee jongens het zelfs voor elkaar te krijgen te vluchten via een helikopter. HOE DAN?

 

Ik ga dit seizoen dus even gebruiken om tips en tricks op te doen, want ik wil hier ook aan meedoen. Ja, iedereen heeft het altijd maar over WIDM of over Expeditie Robinson, maar nee, ik wil meedoen aan Hunted.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer