Te leuk! Dit winnende product van de HEMA-ontwerpwedstrijd wil je hebben

 

Misschien heb je zonder dat je het in de gaten had ook echt design in huis dat ooit de HEMA-ontwerpwedstijd won. Dit is de winnaar van de editie van dit jaar.

 

 

 

Al sinds 1983 organiseert HEMA een toffe ontwerpwedstrijd, waarbij studenten van mode- en productopleidingen worden uitgedaagd om een écht HEMA-artikel te bedenken. De Lapin, de fluitketel die op een konijn lijkt, was het allereerste ontwerp uit deze wedstrijd dat daadwerkelijk in productie werd genomen. Er werden zelfs meer dan 200.000 exemplaren van verkocht. En de o zo herkenbare nostalgische waterkoker Ketelbinkie ging er weliswaar niet met de eerste prijs vandoor, maar hij belandde wel in de schappen van HEMA en wordt nog steeds verkocht.

 

 

De winnaar van de 32e editie van deze wedstrijd is afgelopen vrijdag tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven bekendgemaakt. Dit jaar stond in het teken van herontwerp met als opdracht: herontwerp een bestaand (HEMA) product of vind een duurzame oplossing voor een alledaagse uitdaging, met een focus op ‘gaat langer mee’.

 

Nou, dat is met deze DUO-fles van Aldo van Zee echt helemaal gelukt. De vakjury is unaniem van mening dat het een volwassen ontwerp is waar echt gekeken is naar hergebruik. Want deze slimme waterfles, omhuld door een afschuifbare koffiebeker in één, is een innovatieve oplossing voor de komende wetswijzigingen rondom wegwerpbekertjes.

 

 

Het grote publiek koos met 29% van de stemmen voor de Regentak van Pim Smit en dat snap ik helemaal. Een handig ontwerp voor iedereen die geen plek heeft voor een regenton. Het is een letterlijke aftakking van je regenpijp, om je gieter aan te hangen en op die manier te vullen.

 

Ik wil ze allebei wel, want iets wat je iedere dag gebruikt mag er toch zeker ook leuk uitzien?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit