Dit is de schoonste toilet uit het rijtje

vrouw toilet

 

Net ná de securitycheck op Schiphol (waar je tegenwoordig vier uur zonder te plassen in de rij moet staan) is het toilet.

 

 

 

Precies onderaan de trap, links van de boekenwinkel. Dit is ook de wc waar iedereen toiletselfies maakt trouwens, inclusief ikzelf. Na het plassen, dat dan weer wel, want ik moet standaard een pitstop maken als ik net van top tot teen doorgelicht ben. Mijn grote vraag aan jullie is: welk wc-hokje neem jij altijd?

 

Ik durf te beweren dat iedereen een tactiek heeft. Ik in ieder geval wel. En ik paste mijn tactiek zelfs recent weer aan. Vroeger pakte ik altijd de wc in de hoek, zo ver mogelijk van de ingang vandaan. Tót ik ontdekte dat heel veel mensen dit doen. En het is nou juist de bedoeling om een wc te bemachtigen die het mínst gebruikt wordt. Inmiddels ga ik voor tweede en daar zit een gedachte achter. De verste wordt het meest gebruikt samen met de eerste wc in de rij, want die is weer voor de mens met hoge nood. Daarom kies ik tegenwoordig voor de tweede, maar is dat wel een verstandige verstandig?

 

Ja, wijst onderzoek van de Universiteit van Californië uit. Tenminste, als er meer dan drie toiletten zijn. Het populairste toilet onder wc-gangers is namelijk de middelste a.k.a. het dérde (!) hokje. Hoe je dit in hemelsnaam kunt meten? Het wc-papier in het derde hokje gaat er het snelste doorheen. Daaruit kun je de conclusie trekken dat a) mensen in andere hokjes geen wc-papier gebruiken of b) mensen zich daar vaker installeren voor numero twee of c) dit het meest geliefde hokje is. Aangezien optie A gewoon heel goor is en omdat we weten dat optie B op het openbare damestoilet minder vaak voorkomt is het dus C. Het derde hokje is geliefd onder de poepers en plassers.

 

Na het derde hokje zijn het eerste, vijfde en laatste hokje in de rij favoriet. Waar je dan nog een beetje oké op de plee zit behalve bij die tweede? Het vierde hokje wordt ook minder vaak gebruikt door de wc-gangers. Onthoud die twee dus even goed als je na uuuuren en uuuuren op de tolweg bij de benzinepomp komt of als je dus net uit de securitycheck rolt op Schiphol.

 

Het is trouwens geen garantie hè, want je hoeft maar één viezerikje voor je in de rij te hebben en deze hele theorie kan overboord. Maar in de meeste gevallen zit je dus in hokje twee en vier behoorlijk safe.

 

Bron: Psychologie Magazine

 

 

 

Door: Adeline Mans

Afbeelding van Adeline Mans