Tassie voor manlief

 

Monique: Man & Tas, een heel gelukkige combinatie (al weet de mijne dat zelf nog niet).

 

 

De zomer is in volle gang en dat betekent vakantie! Ik haat koffers pakken, net als Franska en neem altijd veel te veel mee. Man Erik pakt z’n bescheiden koffer in een kwartier. Jaloersmakend! Ik sjouw een zware koffer, losse tasjes, een extra rugzak en op het laatste moment toch nog een jasje over mijn arm voor je-weet-maar-nooit. Ook altijd mee: een XXL verfrommelbare tas voor de al die lokale lekkernijen die ik weer mee terug naar huis zeul. En mijn gezellige rieten mand, voor als we naar de markt gaan.

 

Eén ding heb ik inmiddels wel goed geregeld: man Erik heeft sinds een paar jaar z’n eigen messenger-bag (dat is een schoudertas in mannenterminologie). Heb ik voor hem gekocht tijdens een vakantie. (’t Staat ‘m nog goed ook!) Werd namelijk gek van steeds maar weer al dit soort verzoeken:

 

‘Mag mijn zonnebril even in jouw tas?’

 

‘Schat, wil jij vandaag (Vandaag?? Hij vraagt het elke dag!) de autosleutels bij je houden?’

 

‘Die stadskaart/iPad/reisgids past echt niet in mijn broekzak. Daar heb jij toch zo’n handig vakje voor?’

 

‘Zal ik een flesje water voor je kopen? En mag die van mij dan in jouw tas?’

 

‘Heb je een pepermuntje/tandenstoker/zakdoekje/de zonnebrand/paracetamolletje voor mij?’

 

Het enige dat hij mij niet toevertrouwt, is zijn smartphone (ja, werk gaat gewoon door) en zijn portemonnee, die bungelt (graaiklaar voor zakkenrollers) nonchalant in zijn kontzak. Onze mannen moeten dus aan de messenger-tas. Gelukkig is er steeds meer keus. Met een van deze tassen hoeft hij zich heus niet te schamen. Vaderdag-ideetje?

 

 

Vaude Bert XS €51

 

 

Eastpak The One €30

 

 

Monique, oorspronkelijk stilist (later hoofdredacteur van o.a. vtwonen), noemt zichzelf een ‘visual addict’. Ze heeft een hekel aan hypes en houdt van design èn van brocante. Ze vindt reizen net zo leuk als thuis zijn. Haar motto: investeer in herinneringen, kijk vooruit, geniet van vandaag.

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.