Zalm­tartaartje met limoen­mayonaise

 

Dit heerlijke zalmtartaartje wat je in restaurants op de kaart kunt vinden als voorgerecht maak je nu gewoon zelf. Bijvoorbeeld voor een uitgebreide brunch.

 

 

Dit heb je nodig

 

voor 4 personen

  • 250 g rauwe zalm
  • 150 g gerookte zalm
  • 1/2 venkelknol
  • 4 lente-uitjes
  • 1/2 rode peper
  • Sap van een limoen
  • Handjevol bieslook
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Limoenmayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 1 el wittewijnazijn
  • Zest van 2 limoenen
  • Sap van 2 limoenen
  • Handjevol peterselie
  • Peper en zout
  • Olijfolie

 

Zo maak je het

Maak eerst de zalmtartaar. Snijd de rauwe zalm heel fijn en doe deze in een kom. Houd 4 reepjes gerookte zalm achter voor de garnering en hak de rest ook fijn. Meng het geheel door elkaar.

 

Hak de rode peper en de peterselie fijn en voeg deze bij de zalm. Snijd de lente-ui in ringetjes en de venkel in heel kleine blokjes. Meng alles door elkaar en voeg het limoensap toe. Breng de tartaar op smaak met peper en zout. Zet het mengsel even apart in de koelkast.

 

Voor de mayonaise klop je de eidooier luchtig met de mosterd, de azijn, de limoenzest en wat peper en zout. Klop dit goed door elkaar met een garde en voeg beetje bij beetje de olijfolie toe. 

 

Blijf kloppen en voeg net zoveel olie toe, totdat je de juiste dikte hebt bereikt. Doe dan ook de gehakte peterselie en het limoensap erbij en breng de mayonaise eventueel nog wat op smaak met peper en zout.

 

Leg een steekring op een bord en vul hem met de tartaar. Garneer de tartaar met een in elkaar gevouwen plakje gerookte zalm. Verdeel de limoenmayonaise over het bord en maak het geheel af met gehakte peterselie.

 

Eet smakelijk!

 

Dit recept komt uit Pauline’s keuken