Design voor een spotprijs

 

Tamara: Omdat het best prijzig is, heb ik elk jaar wel iets op mijn verlanglijstje staan van het Scandinavische merk Hay. Maar daar gaat verandering in komen. Want Ikea en Hay bundelen hun krachten. :-)

 

Het Deense Hay staat bekend om z’n strakke lijnen, functionaliteit en modern design. En dat is exact wat ze in de collectie voor Ikea – toch wel bekend om de betaalbaarheid – gestopt hebben. Supermooie strakke sofa’s, de houten tafel van mijn dromen en echt toffe accessoires. En dat dus voor een aardige prijs.

 

 

De populaire blauwe Frakta-tas van Ikea heeft het ook moeten ‘ontgelden’. Hay heeft hem onder handen genomen en gemaakt in de kleuren groen, donkerrood en geel, met verschillende motieven. Het enige wat is overgebleven, zijn het formaat en de vorm. Mooi hè?

 

 

Mijn favoriete item van deze collectie is de stoel. Prachtig vormgegeven, comfortabel en sterk, maar licht. In slechts 30 seconden wordt het vloeibare plastic in de juiste vorm gegoten. En het goede nieuws is dat dit ook het favoriete item van Hay zelf is, en dat ze hebben besloten om er ook een loungestoel van te maken. Ik voel alweer een koopdrang aankomen…

 

 

 

Hip & happening: Tamara van Gelderen weet daar alles van. Als fotostylist is zij altijd als eerste op de hoogte van leuke festivals, inspirerende modetrends en mooie producten . Gelukkig deelt ze dat met ons op Franska.nl!

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter