Supermarkt-recepten

 

Janny vond de ophef over de Kerst Allerhande irritant en heeft een goed alternatief. Kijk maar

 

 

Er was nogal wat ophef deze week. Onrust over het kerstnummer van de AllerHande. Te hip, te vega en vegan was de conclusie van één groep, waarop de andere kant weer reageerde met heftige beschuldigingen aan het adres van de klassieke vleesminnaars.

 

Behalve mijn irritatie uitspreken over de toon van beide partijen hou ik me buiten de discussie over wat wel of niet zou moeten. Wat wel of niet bij kerst hoort. AlllerHande levert al heel wat jaren geweldige inspiratie voor velen. Gratis. Oké, de adverteerders betalen voor het magazine. Wist je trouwens dat de eerste AllerHande al bijna 65 jaar geleden verscheen? In krantenformaat. En dat je AllerHande met twee hoofdletter schrijft? Dus met de letters AH in kapitalen. Ooit gehoord dat de naam AllerHande een achterliggende betekenis heeft? Een mengeling van van alles, net als de naam van de koekjes in verschillende vormpjes. Voor iedereen. Heeft wijlen mijnheer Albert Heijn me ooit verteld toen ik bij hem thuis in Engeland een reportage over hem en zijn vrouw Monique maakte. Bijzondere mensen met het hart op de juiste plek. Toen hij in 1990 met pensioen ging schonk hij een enorm bronzen beeld van een boodschappen-doende vrouw met de bedoeling het ín de hal van het hoofdkantoor te zetten, zodat elke medewerker daar dagelijks de tekst zou lezen die hij er in had laten graveren:  “Opdat wij niet vergeten voor wie we werken” Hij was teleurgesteld dat het beeld uiteindelijk vóór het gebouw werd neergezet.

 

Maar goed, die gratis supermarkt-recepten dus. Behalve in Nederland (Jumbo, Dirk, Plus) zijn er over de hele wereld inmiddels supermarkten die hun recepten al dan niet met geweldige foto’s online zetten. Ik heb er tien voor je op een rijtje gezet. Niet allemaal Nederlands, maar als je op je telefoon browst of online klikt dan zit er bij sommige de mogelijkheid je eigen taal te kiezen.

 

Veel lees- en kookplezier! En niet mopperen dat er niks voor je bijzit, hè?

 

België: 

Simpel en toegankelijk.

www.delhaize.be

www.colruyt.be

 

Heel divers en met mooie fotografie.

www.carrefour.eu

 

 

Engeland

Handige indeling en veel!

www.realfood.tesco.com

www.waitrose.com

 

 

Frankrijk

Klassiek en verrassend.
www.intermarche.com

 

Veel snelle recepten.
www.auchanetmoi.auchan.fr

 

 

Duitsland

Degelijk en stevig.
www.rewe.de

 

 

Australië

Helder en licht, beetje Donna Hay-stijl, bladeren door magazine. Top!
www.coles.com.au

 

 

En tenslotte een van mijn absolute favorieten uit Zuid Afrika

www.taste.co.za

Door: Janny van der Heijden

Janny van der Heijden draagt graag jurken, pakjes en hoge hakken. Bekend als stijlvol jurylid van Heel Holland Bakt en presentatrice van Landinwaarts, schrijft ze dagelijks over eten, drinken en koken en proeven. Dat doet ze elke zondag bij ons. Janny schreef verschillende kookboeken. Ze heeft twee zoons en is oma van twee kleindochters

Afbeelding van Janny van der Heijden