Meer leer

 

Sonja: De greepjes zaten er waarschijnlijk al op toen je je kast kocht. Maar als je iets bijzonderders wilt, schroef dan eens de oude ervan af, en vervang ze door mooie leren greepjes. Echt, het zit ‘m in de details.

 

Soms zoek je heel lang naar iets wat je keuken of kast net even dat beetje extra geeft. Dat had ik met de greepjes voor mijn kledingkast. Dat was letterlijk een zoektocht van maanden.

 

Nu is het wel zo dat ik veel beurzen en evenementen bezoek. Daardoor zie ik nieuwe trends al eerder dan het grote publiek. En vaak is dat een voordeel. Maar als ik dus echt voor een item val, moet ik lang wachten tot het te koop is. Of ik moet zelf aan de slag gaan. En dat deed ik dus met deze leren greepjes. Die heb ik zelf heb zitten fröbelen. En nog fijner: ik heb het wiel al uitgevonden, dus kan je vertellen hoe je het beste te werk kunt gaan. Hier leg ik dit stap voor stap uit. 

 

Ben je zelf toch geen fröbelaar? Er zijn inmiddels genoeg webshops waar je leren greepjes kunt kopen. Je kunt ze niet alleen gebruiken als handgreep op een kast, ook kun je ze aan de muur hangen: zo maak je een garderobe die je niet vaak zal tegenkomen. Of gebruik ze als tijdschrifthouders (bestel dan wel de XL-lus).

 
Tip! Oude leren riemen kun je op deze manier ook een nieuw leven geven. Combineer zwarte en bruine vintage riemen voor een stoere look. Dat is nog eens een te gekke manier om leer in je interieur te verwerken. En duurzaam!

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.