Want een stroopwafel is zó lekker dat je er gewoon alles mee wilt maken.
Dit heb je nodig:
3 pakken stroopwafels
600 gr monchou (op kamertemperatuur)
50 gr basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 el kaneel
snufje zout
½ l slagroom
2 zakjes klopfix (dr oetker /AH)
bakvorm /springvorm (24 cm)
Zo maak je het:
Neem 2 pakken stroopwafels, snijd of hak deze in kleine stukjes.
Vet de bakvorm in met boter.
Pak een mediumgrote schaal en klop hierin de slagroom met klopfix. Klopfix hoeft niet persé, maar de slagroom blijft wel beter stijf. Roer de monchou, kaneel, suiker, vanillesuiker en zout goed door elkaar en schep het dan door de slagroom.
Verwarm in een kleine pan de fijngehakte stroopwafels kort zodat de stroop warm en zacht wordt en bedek de bodem van de bakvorm met een 2/3 deel van de stroopwafelkruimels. Zorg ervoor dat je ze goed tegen de bodem aandrukt. Gebruik hiervoor een grote lepel.
Schep er nu een eerste laag van het slagroom-mengsel overheen en bestrooi daarna weer met wat stroopwafelkruimels. Herhaal dit voor een aantal lagen. Zet dan in de koelkast om de taart op te laten stijven.
Pak het 3e pakje stroopwafels en snijdt deze nog grof. Strooi ze over de taart en genieten maar.
PS: Maak de taart nóg lekkerder door er vlak voor het serveren wat warme karamelsaus overheen te gieten.
Door: Danique van Leeuwenstijn
Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Samen met haar Britse vriend woont ze in het hartje van Londen. Zelf is ze gek op reizen, gezelligheid, koken, goede wijn, en vintage treasures.