Stroopwafel goes international

 

Amerikanen worden dolenthousiast van dit nieuws: de stroopwafel McFlurry komt naar de McDonald’s in de Verenigde Staten. De stroopwafel als een van de meest iconische treats van Nederland maakt de Amerikanen wild voor Maccie.

 

De stroopwafel McFlurry, of ook wel ‘stroepwoffel’ McFlurry volgens de Amerikanen, komt begin juni naar de McDonald’s in Amerika. Dit heeft Business Insider ontdekt door gelekte documenten.
De McFlurry met Nederlandse roots is deel van nieuwe ‘Worldwide Favorites’ menu-items. De Grand McExtreme Bacon Burger uit Spanje, een kipsandwich met tomaat en mozzarella uit Canada en de kaas-met-bacon friet uit Australië horen daar ook bij. Toch lijken de Amerikanen het meest enthousiast over dit ‘typisch Nederlandse’ toetje.

 

Can’t believe I’m saying this but I need to go to McDonald’s. #stroopwafel https://t.co/nfxpdkCjqn via @businessinsider

— daniel mcmahon (@cyclingreporter) 22 April 2019

 

 

De stroopwafel McFlurry was een paar jaar geleden een tijdelijke variant in Nederland. Of de stroopwafel McFlurry ook weer naar Nederland komt, is helaas niet bekend.

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares