Strandtenten die nu ook al leuk zijn

 

Jaaahaaa, ein-de-lijk komt die zon weer een beetje tevoorschijn. Godzijdank ook zeg, want dat heeft wel behoorlijk lang geduurd.

Veel te lang, vind ik. Maar ik heb dan ook elke winter een gigantische winterdepressie, dus ik ben vanaf november al aan het aftellen. Dan kan zelfs een Ciaraatje of Dennisje m’n humeur niet verpesten. Zolang de dagen maar langer worden en er af en toe wat zon voorbij komt. Want hoe fijn is het dat je wekker ’s ochtends gaat en het gewoon al licht is in plaats dat je acht uur van huis vertrekt in het pikkedonker? Zo deprimerend. Maar goed, die dagen zijn dus gelukkig voorbij en het is zelfs al bijna krokusvakantie. Voor de mensen met kids dan. Ik moet gewoon doorwerken, maar ik heb toch een vakantiegevoel. En dus wil ik naar het strand. In Nederland. Lastig? Helemaal niet. Een aantal stranden is gewoon al lekker open (of blijft zelfs het hele jaar open) en daar is het nu al prima vertoeven. Dus op naar het strand.

 

Tijn Akersloot (Zandvoort)
Al jaren één van de populairste strandtenten van Nederland en ik snap wel waarom. Niet te veel poespas of bijzondere dingen, en dat bedoel ik positief. Gewoon een fijne no nonsense-zaak waar altijd een fijn sfeertje hangt. En deze zit er trouwens echt het héle jaar door, dus als m’n winterdepressie me te veel wordt kan ik hier in november en/of december ook even komen om uit te waaien.

 

De Republiek (Bloemendaal)
Bloemendaal vind ik over het algemeen eigenlijk helemaal niet zo’n heel leuk strand en de strandtenten evenmin. Behalve dan De Republiek, want daar is het wél fijn. Niet zo heel lang geleden heeft deze spot een gigantische make-over gekregen en wow, het is echt heel mooi geworden. Oh ja: De Republiek in Bloemendaal is ook het hele jaar door geopend. Jippie

 

Timboektoe (Noordwijk aan Zee)
Hoe niet zo leuk ik Bloemendaal vind, hoe leuk ik Noordwijk wél vind. In het ‘hoogseizoen’ (oftewel de spaarzame echte stranddagen die we in Nederland per jaar hebben) is het hier ook druk, maar toch altijd net iets minder dan bijvoorbeeld in een Zandvoort. Dat idee heb ik tenminste. En dat gevoel van rust en zen zijn heb ik ook bij Timboektoe, of ik er nou in de winter of in de zomer ben. Is gewoon een héél leuke spot, dit.

 

Hart Beach (Scheveningen)
Surfen kan ik niet en ik ben ook niet van plan het ooit te kunnen, maar dat hele surf sfeertje is toch altijd te gek? Als je daar ook van houdt wil je absoluut naar Hart Beach in Scheveningen gaan. Lekker huiskamersfeertje en er zit een surfschool bij. Binnen is het lekker warm en je hebt een fijn uitzicht over de zee en de surfers die zelfs bij het koudste weer alsnog die golven trotseren. En dan zit ik binnen aan de rode wijn Helemaal prima.

 

Club Zand (Castricum aan Zee)
Als je nou van meer levendigheid houdt, dan zit je bij deze spot sowieso wel op je plek. Elke vrijdag is het Food Market Friday, waar je je eigen ingrediënten kan kiezen en dan wordt je maaltijd vers voor je neus bereid. En ook nog eens met live muziek erbij. Kijk, daar hou ik van.

 

Aloha Beach (Noordwijk aan Zee)
Ja, ik zei het al, maar ik vind Noordwijk dus onwijs leuk, vandaar twee keer een tip in dit lijstje bij dit strand. In de koudere maanden zoals februari en maart organiseren ze hier nog genoeg events, zoals filmavonden of sportlesjes (boksen. Op het strand. Zó zwaar), maar ook comedy nights. Never a dull moment dus.

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer