Sonja: Hou je van strakke lijnen, grafische vormen en zachte kleuren? Dan past deze trend helemaal bij jou. En het leuke is, de driehoeken, vierkanten en zeshoeken passen overal op: van theedoeken tot behang.

 

In Scandinavië zijn ze dol op grafisch design. Bij de noordelijke merken Ferm Living, Hay en Muuto is de geometrische trend al volop te zien; allemaal hebben ze wel iets ‘lijnerigs’ in de collectie. Dit  beeldschone behang van Ferm Living bijvoorbeeld, staat geweldig in een werkkamer. En wat zo handig is, tegenwoordig hoef je niet meer moeilijk te doen met een plaktafel en lange overal-aan-klevende rollen. Je smeert gewoon wat lijm op de muur en plakt het behang er zo tegenaan. Lekker snel klaar, zonder dat het een kliederboel wordt.

 

Je kunt ook zelf aan de slag met verf en tape. Binnen een paar uur maak je van je muur een unieke wand. De wanden op deze foto’s zien er geweldig uit: niets duizend-in-een-dozijn uit de winkel, maar bedacht en uitgevoerd door de bewoners zelf. Ook vind ik de badkamer met nudetinten zo verrassend. Het straalt rust uit, maar tegelijkertijd is het heel spannend. En wat een geweldig hoog plafond. Wat een geluk als je in zo’n huis woont!

 

 

 

 

Tip

Zelf aan de slag? Investeer in goede tape, dan weet je zeker dat de verf er niet onderdoor loopt. Het is vaak een paar euro duurder, maar dat is het zeker waard. En het mooiste moment? Dat je – na het schilderen – de tape wegtrekt en er een superstrakke lijn tevoorschijn komt! Hier zie je hoe je supersnel een grafische wand schildert.

 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Ferm Living