Storm in de schijnwerpers

 

Het zal je maar gebeuren; bekend zijn en in een huwelijkscrisis zitten. Dit keer zijn Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard aan de beurt.

 

Nou ben ik ook niet vies van een sappige roddel, niets menselijks is mij vreemd. Soms geen groter vermaak dan leedvermaak. Maar ik ben meer van de roddelcategorie BN’er in een foute jurk op een feestje dan de zoveelste mogelijke echtscheiding in showbizzland.

 

Wendy van Dijk en haar man Erland Galjaard staan nu op de radar van de roddelpers. En die laat voorlopig niet meer los, ben ik bang. Er is zeker geen ander nieuws om je druk over te maken? Dit stel heeft het al zwaar genoeg. Er is herrie in de tent, onrust en verdriet. Dat is al lastig genoeg zonder pottenkijkers, laat staan dat de reporters van diverse media in de heg liggen te wachten op de dingen die wellicht komen gaan.

 

Wat het grote publiek een beetje vergeet is dat deze mensen ook kinderen hebben. Die langs diezelfde heg met hun fiets naar school moeten. Die ook lezen wat er allemaal, al dan niet verzonnen, over hun ouders wordt geschreven. Inclusief haarscherpe foto’s van vermeende minnaressen of toyboys.

 

Wij zijn zo weer vergeten wat er over de BN’ers wordt geschreven. We klikken gewoon door naar de volgende roddel. Maar hun kinderen niet, die moeten nog maar afwachten of de onzin die zij ook op sociale media over hun ouders kunnen lezen waar is of niet. En een foto van je vader, die al onder een vergrootglas ligt, met een andere vrouw laat je niet zo snel meer los. Ook al blijkt die vrouw een toevallige voorbijganger te zijn die op het juiste moment met jouw vader op de foto werd gezet.

 

Ik hoop dat deze storm in huize Galjaard-van Dijk weer gaat liggen en dat ze nog lang en gelukkig samen zullen blijven.

 

krantenkoppen

 

Mij zul je er niet meer over horen. Ik ben nieuwsgieriger naar de nieuwe schoenen van Maxima. Iemand die al gezien?

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit