Tortelen
in Gent

 

Maartje: Het belangrijkste ingrediënt voor een romantisch weekendje (of dagje) weg? Niet te veel. Geen ruis van dingen moeten, niet te veel gedoe en bij voorkeur een pittoresk stadje dat aanvoelt als een ansichtkaart. Ideale bestemming? Het Belgische Gent.

 

1. Slapen @ Clouds 9000

Koffiebar Clouds in my Coffee is sinds jaar en dag een van Gents leukste koffiebars. Zonder twijfel. En nu openden de eigenaren van Clouds in my Coffee onlangs een B&B, alles net zo leuk en prachtig als dat je dat van de koffiebar gewend bent – of zou kunnen zijn. De bed and breakfast werd Clouds 9000 gedoopt en zit op de eerste verdieping van een oude kapel. De eigenaren verbouwden alles eigenhandig wat een prachtig, licht, zeven meter hoog slaapadres opleverde, meer dan smaakvol ingericht. En dat is niet zo verwonderlijk aangezien de eigenaren ook een Gentse woonwinkel runnen, I/Object: Clouds 9000 werd volledig ingericht met spul dat daar ook te koop is. Die winkel is misschien wat lastig te vinden maar zit achter Clouds in my Coffee, de rode trap naar benee. Eenmaal daar is het een hebberigmakend walhalla. En als je er dan toch bent: ga vooral voor het befaamde I love you a Latte-ontbijt van de Clouds’ers: voor €10 (als je in de B&B geslapen hebt that is, anders iets duurder maar nog steeds een aanrader) een giga-groot (en lekker) luxe ontbijt.
Kost dat? Niet eens zoveel: je slaapt bij Clouds 9000 voor €120 per nacht. Een extra bed in de kamer heb je voor €30 extra (en het ontbijt voor mini’s tot 2 jaar is gratis).

 

2. Pizza @ Eat Love


Als het dan toch Valentijn is, dan mag, nee móet Eat Love. Je vindt de pizzazaak – waar het delen van je bord vol voorgesneden slices gestimuleerd wordt – in het centrum van Gent. Je kunt er iedere dag van de week tussen 12.00 en 14.00 terecht voor je lunch, daarna wordt de keuken voorbereid voor de avond. Overigens deelt Eat Love zijn keuken met Chix, een, inderdaad, rotisserie. Je vindt het kiprestaurant aan de andere kant van het pand (even buitenlangs omlopen). Bij Chix een opvallend spannende wijnkaart, een puike tip voor de avonduren. Beste plekje? Aan de bar.

 

3. Bakkie @ Galerij Huset

Haak voor het koffiemoment aan bij Huset, het ‘thuis’ van de Gentse Eveline. De jonge onderneemster kon geen werk vinden en besloot in een oud herenhuis een kunstcafé te openen – met verve! Prachtig mooi is het. Onaf, en dat maakt het juist zo leuk. Dikke aanrader voor een koffiepitstop waarbij ook nog wat te zien en te beleven valt aangezien Eveline regelmatig haar vrienden uitnodigt voor live-muzieksessies of workshops.

 

4. Hapje @ De Superette

Noem onder foodies de naam van chef Kobe Desramault en ze worden enthousiast. Eind 2016 sloot tot veler verdriet zijn restaurant In den Wulf in het West-Vlaamse Dranouter en ook het Gentse restaurant De Vitrine deed Kobe Desramault van de hand (De Vitrine is nog wel open, de keuken wordt alleen niet meer bestierd door hem). Wat bleef, hoewel niet onder dagelijkse leiding, is café-bakkerij De Superette, een laagdrempelig café-restaurant met ‘supermarktje’ net buiten het stadshart van Gent. Het brood komt er rechtstreeks uit de oven, de sfeer is casual en ook hier worden gasten tijdens het diner aangemoedigd om alles wat op tafel komt vooral te delen. Romantisch én bourgondisch.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.