Een beetje vreemd op Valentijn

 

Ik weet niet waaróm ik dit bericht in mijn mailbox krijg – leg dat maar eens uit – maar vermakelijk is het wel.

 

Persberichten, soms krijg ik ze uit de vreemdste hoeken. Nou ja, een nieuwe reeks concerten in het Concertgebouw is nog niet zo raar, en ook dat net gebouwde superjacht kan ik nog wel plaatsen. Maar het persbericht dat ik net binnenkreeg…

 

Vandaag is het Valentijn. Daar haken bedrijven graag op aan. En waar ik bij Valentijn denk aan mijn Grote Liefde, aan iemands liefde-to-be misschien, aan een etentje, een kaartje (en vooruit… ook ‘een tikje commercieel’, en ‘geforceerd romantisch is niet romantisch’), krijg ik een bericht dat voor mijn gevoel juist niet in de gedachte van deze dag past.

 

Het bedrijf dat mij mailt, wil graag dat zijn klanten vreemdgaan. Ik citeer: De enquête bevroeg 5907 volwassen vreemdgaande mensen uit diverse landen… […] 38% van de vrouwelijke ondervraagden was van plan om op Valentijn met haar minnaar af te spreken, 35% wil het met haar vaste partner vieren. 27% van de vrouwen wil zowel met haar vaste partner als haar lover afspreken. Einde citaat.

 

En dan wil je natuurlijk ook weten hoe dat bij mannen zit? Ik citeer weer: 36% wil Valentijn alleen maar vieren met zijn lover, 43% wil deze dag toch met zijn vaste partner doorbrengen. 21% zei dat hij Valentijnsdag zowel met zijn vaste partner als zijn minnares wil spenderen. Einde citaat 2.

 

Nu weet ik uit het persbericht ook wat de meest gebruikte smoesje zijn van al die vreemdgangers: overwerk, naar een vriend(in) bij wie de relatie vandaag is verbroken of naar een ziek familielid.

 

Ik zeg je het maar. (En ik wens je een superfijne avond. Met of zonder liefje.)

 

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.

Bron: VictoriaMilan