Wat een feest zo’n nieuwe werkkamer op zolder. Alle ruimte. Er zou zomaar een lekker lange werktafel kunnen staan. Zelfs wel twee. Zodat ik niet elke keer alles opzij hoef te schuiven als er getekend en geschilderd gaat worden. En andersom. Een teken- én een schrijftafel, wow! Wie heeft die luxe? En genoeg ruimte ook, zodat alles lekker op z’n plek staat in handige dossiermappen en ik niet steeds hele stapels even opzij gelegde paperassen hoef door te akkeren als ik even moet kijken wat ik ook alweer met wie had afgesproken. Nou, ik zal je maar even uit de droom helpen, zo is het dus (nog) niet. Geen tijd om een tafel te zoeken. Of een lamp. Of leuke ordners. Laat staan tijd om te ordenen. Gelukkig kwam ik laatst ineens Rianne weer tegen. We werkten in een lang verleden samen bij Tip Culinair. Zij als chef beeld en ik als hoofdredacteur. Zij zorgde ervoor dat alles er altijd tiptop uitzag. Intussen heeft ze een concept store en prachtige ‘short-stay’-B&B in Harlingen: Nrdrhvn91. Lastig te onthouden misschien, maar als je goed kijkt, weet je ook meteen het adres. Noorderhaven 91. Even online kijken? Je zou gewoon voor de lol een paar dagen eerder die kant opgaan, op weg naar de Wadden.

 

Tijd voor een ‘binnenkijker’. Bijna dan.

 

Natuurlijk vertelde ik haar van de lekkere werkkamer die ik ineens heb, maar dat ie nog niet ingericht is. Meteen begonnen de ideeën over tafel te rollen. Leuke lampen, leuke tafels en stoelen passeerden de revue en ik raakte helemaal geïnspireerd. Bij thuiskomst toch eerst maar even werken. Op die ouwe stoel en aan die ‘versleten’ tafel. Tussen de stapels papier. Maar goed dat er nog geen webcam hangt hier. Zit ik een paar dagen later lekker te werken hier thuis, komt er ineens een mail van Rianne binnen. Zeg, hoe lang blijf je daar nog tussen die ouwe spullen zitten? (alsof ze me kon zien) Nu heb je een mooie ruimte, doe er dan ook iets aan. Ik stel voor dat je dit en dat kiest (foto’s erbij) en dat je het bed dat daar achter je staat even netjes aankleedt. Bedrok erom, leuke linnen lakens , rekje met bijpassende ochtendjassen, etc. Dan is het ook meteen veel leuker om daar te werken. Echt, je gaat er gelukkig van worden. Kortom. De bestelling is geplaatst en binnenkort kan ik in ‘de bladen’ met m’n werkplek. Dankzij Rianne is het ineens tijd voor een ‘binnenkijker’. Hoewel. Eerst nog even de paperassenhandel ordenen. Misschien toch nog even mailen hoe ik dat zo mooi mogelijk kan aanpakken.

 

 

 Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.