Sprookjes komen soms wel uit

 

Het leek wel een script voor een film, het levensverhaal van Delphine Boel. De bastaarddochter van de Belgische koning Albert.

 

 

Ze werd geboren uit een affaire tussen een miserabele prins met een slecht huwelijk en een sjieke barones. Delphine groeide op en kreeg regelmatig bezoekjes van een man die haar vader blijkt te zijn. Maar na verloop van tijd verbreekt hij alle contact en blijft Delphine vertwijfeld achter.

 

Want dat Albert haar vader is, valt nauwelijks te ontkennen. De gelijkenis is overduidelijk. Maar de inmiddels koning geeft niet thuis als Delphine hem om erkenning van haar bestaan vraagt.

 

Er volgt een jarenlange strijd die Delphine vorig jaar december eindelijk won toen de hoogste Belgische rechter bepaalde dat Albert de bekendmaking van de uitslag van zijn DNA-test niet langer meer kon tegenhouden.

 

Nou, je raadt het al…. Delphine is zijn dochter en dat werd onomstotelijk bewezen. Maar om nou te zeggen dat Albert haar warm ontvangen heeft. In een persconferentie die ze eerder deze maand gaf zei ze dat ze al dat ze niet zo veel verwachtte van haar nieuwe familie. “Maar als ze plotseling een teken van leven geven, dan zal ik ze nooit de rug toekeren, dat is zeker.”

 

Maar soms komen sprookjes toch uit, want inmiddels heeft ze haar halfbroer, de huidige koning Filip, ontmoet. Hoe bijzonder is dat?

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Vorsten (@vorsten_nl) op

 

Broer en zus noemen zich in een gezamenlijke persverklaring zelfs familie. Nou, ze hebben onmiskenbaar dezelfde ogen en dezelfde neus. Daar was dus geen DNA-test voor nodig als je het mij vraagt.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit