Lost een spijkermat al je problemen op?

 

Als chronische insomniac ben ik hier enorm door gefascineerd.

 

 

 

Ik ben namelijk altijd een slechte slaper geweest en ook heb ik inmiddels alles al geprobeerd: een waterbed, yoga nidra, geen koffie, geen alcohol… Het enige wat tot nu toe werkt zijn slaappillen, maar ja, die wil je ook niet al te lang en teveel gebruiken. Heel irritant en letterlijk vermoeiend, want slaapgebrek maakt me ook nog eens heel gestrest. Gevalletje vicieuze cirkel. Elk hulpmiddel grijp ik dus met beide handen aan. Alhoewel: deze sla ik misschien even over…

 

Volgens experts krijgt de spijkermat namelijk een comeback. Ja, je leest het goed: Spijker. Mat. Blijkbaar zou dit hét wondermiddel zijn tegen al je lichamelijke issues. In Oost-Azië zouden ze dit al eeuwenlang gebruiken vanwege de accupressuur. Dat kan natuurlijk, maar comfortabel is anders.

 

Toch zijn er meerdere voordelen aan een spijkermat, waarvan onderstaande punten de vier belangrijkste zijn.

 

1. Minder stress
Door de accupressuurpunten van een spijkerbed worden de spieren op bepaalde plekken gestimuleerd. Je zou juist denken dat het absoluut niet lekker ligt, maar dit kan zorgen voor een intens ontspannend gevoel.

 

2. Verlichten van pijn
Hier kan ik me eerlijk gezegd ook niets bij voorstellen, maar dit zou toch echt dé remedie zijn tegen rug-, nek- en hoofdpijn. Misschien toch het proberen waard…

 

3. Beter slapen
Dit intrigeert mij enorm: hoe kan dit je nachtrust verbeteren?! Maar schijnbaar zorgt slapen op een spijkermat ervoor dat je niet alleen dieper slaapt, maar ook meer ontspannen.

 

4. Ook goed voor je mind
Je zou er meer energie van krijgen én het is goed voor je immuunsysteem en mental well-being. Nou, kom maar op hoor, met dat spijkerbed.

 

Bron: bedrock.nl

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer