Spelletjes die je een keer gespeeld moet hebben

 

De feestdagen en spelletjes gaat voor mij hand in hand. Kerst en oud & nieuw, ik kom het al spelletjesspelend door. 

 

Gelukkig houdt mijn familie daar ook van, of heb ik die liefde voor spelletjes juist van hen? Hoe dan ook, spelletjes zijn bij ons thuis altijd een hit. Fijne herinneringen heb ik aan de oudejaarsavonden waarbij m’n moeder boos wegliep bij Risk (die heeft zij iets minder), nog fijnere aan de keren dat ík daadwerkelijk won bij Risk in plaats van m’n broer. Bij Monopoly werd steevast valsgespeeld (nooit door mij) en ik was heel blij toen ik ein-de-lijk Kolonisten van Catan helemaal doorhad — en toen was de rest er alweer klaar mee.

 

Maar tegenwoordig halen we die spelletjes nauwelijks meer uit de kast. Deze drie spellen is waar het bij ons om draait. Happy holidays.

 

30 Seconds.

Misschien een beetje voor de hand liggend, maar het blijft een leuk spel. Tijdens mijn studententijd kende ik dit als het pannenspel (omdat iedereen een persoon in een pan deed en je ‘m daaruit graaide) en volgens mij heeft iedereen wel zo z’n eigen versie of naam ervan, zoals Who’s The Man. Dus je kan ook zelf je namen opschrijven (wat ik vooral leuk vind is als iedereen een beetje dezelfde mensen kent) of je speelt ‘m als de ‘echte’ versie, inclusief bord en pionnen. Duurt vaak wel wat langer, maar lachen gegarandeerd. Of ruzies als je pech hebt en met een slecht iemand in het team zit, of zelf diegene bent.

 

Weerwolven van Wakkerdam.

Yes, het klinkt een beetje kinderachtig als je zo die naam leest, maar dit is dus écht heel leuk. Je moet het wel met een grotere groep spelen, vanaf acht personen. De uitleg moet je wel even goed doornemen, maar het komt erop neer dat het spel wordt geleid door een spelleider en je erachter moet komen wie de weerwolven zijn. Klinkt best zuur zo, maar geloof me: dit is echt een leuk spel om met z’n allen te spelen.

 

Party & Co/Triviant.

In mijn ervaring is dit het spelletje waar de gemoederen hoog van kunnen oplopen. Betweters, frustraties, valsspelers… Het komt hier vaak allemaal wel aan bod. Alsnog vind ik het altijd wel een leuk spel, zeker met familieleden. Iedereen wordt er in ieder geval wel heel lekker fanatiek van en dat is altijd goed.

 

Door: Redactie Amayzine.com