Weet jij wat dit is?

 

 

Sonja: In de categorie ‘niets is wat het lijkt’ past dit gele object prima. Het duurde alleen even voor me duidelijk werd in welke kamer deze beauty thuishoort. Raad jij het?

 

 
sonja-vraagt-zich-af-wat-dit-nou-voor-ding-is-ap
 

Je hebt van die dingen, gebruiksdingen, woondingen, damesdingen, allerleidingen die niet direct hun ware gezicht laten zien. Alsof ze wachten op een goede ziener die verder kan kijken dan een eerste blik. Iemand die nieuwsgierig naar de binnenkant, onderkant, zijkant en bovenkant is, en op onderzoek uitgaat.

 

Want is het een vaas? Een lamp? Kunst? Nee hoor, niets van dit alles! Het is vooral heel handig, mooi en bruikbaar voor in huis. Ik zal een paar hints geven, eens kijken of er bij jou een lichtje gaat branden.
Hij is 18 centimeter hoog. Weet je het al?
Hij is gemaakt van gelakt beukenhout. (En?)
De ruimte waar dit object het best tot z’n recht komt, is de keuken. (Ahaaa!)
En als je ‘m eenmaal hebt, gebruik je ‘m waarschijnlijk iedere dag: alles wordt er beter en lekkerder door. Je kunt niet meer zonder, dat is zeker.
En? Weet je het nu?

 

Ik ga even door. Het ontwerp komt uit Scandinavië. En een bijzondere verschijning is het absoluut; hij verdient een plekje op de plank waar iedereen ‘m kan zien. En daar zal-ie best voor wat opgetrokken wenkbrauwen zorgen. ‘Wat de piep is dat?!’ Alleen daarom al is het een goede aanwinst.

 

Ach, design in je keuken, waarom niet? Je kiest ook je kastjes met zorg uit. Zelfs greepjes en je afzuigkap moeten mooi zijn. Dus waarom zou dat niet gelden voor je peper- of zoutmolen? Want dat is het dus. Deze is ook nog verkrijgbaar in andere kleuren, zodat je zout in de ene en peper in de andere kleur molen kunt doen. Wel zo handig. Voor €59 is-ie al van jou. Hij is hier te koop.
 

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Muuto

witte-balk-met-bol-sonja