Snap ik gewoon niet

 

Hoe moeilijk kan het zijn? Ik kan er niet bij hoe sommige mensen in elkaar zitten. En dan heb ik het over mensen die geen excuses kunnen maken.

 

 

Niet kunnen toegeven dat ze zelf nou eens een keer ongelijk hebben en die frustratie dan op jou afreageren. Last van een overdosis agressiviteit? Hoezo is excuses maken nou zo moeilijk? Je kunt er toch een keer naast zitten? Dat idee komt bij dit soort blijkbaar niet in hun hoofd op. Daarbij heeft dit type mens ook nog nooit gemerkt hoe lekker het voelt als de lucht geklaard is, als je over je eerste gevoel heengestapt bent en ruiterlijk durft toe te geven dat je fout zat. Want natuurlijk blijft er iets van narigheid in je lijf hangen als je iemand ten onrechte beschuldigt. Wat zeg ik? Een paar fikse vegen uit de pan geeft. Ik spreek uit recente ervaring. Zal geen namen noemen, want aan wraak online doe ik niet, maar het houdt me al wel een weekje bezig.

 

Ik probeer me dan in zo iemand te verplaatsen. Wat denkt zo’n man eigenlijk?  Wat zit er in dat hoofd? Waarom reageert ie zo agressief naar me? Wat vindt hij dat ik hem heb misdaan? Of is ie eigenlijk kwaad op zichzelf omdat hij weet dat ie ongelijk heeft? Bij mij blijft zo’n voorval dan maar door m’n hoofd spoken. Of ik dan misschien zelf iets verkeerd gedaan heb, behalve dat ik aangegeven heb dat hij ineens iets anders beweert dan wat ie eerder (via mail) beweerd heeft. Ik heb het dus zelfs zwart op wit. Is kwaad worden dan bij zo iemand de enige oplossing? En discrimineer ik, als ik denk dat dit gedrag vaker voorkomt bij mannen dan bij vrouwen? Dat mannen sowieso meestal een grotere dosis zelfvertrouwen mee hebben gekregen dan vrouwen?

 

O o… ik hoop niet dat ik nu een giga man-vrouwdiscussie losmaak, maar ik wilde gewoon even weten of dit jou ook bekend voorkomt. En wat jij in zo’n geval doet. Ik heb er uiteindelijk maar het zwijgen toe gedaan. Ook al kost het me extra geld. Ik kon er gewoon niet tegenop. Pech gehad.

 

Ik wens je een zo mooi mogelijke week, met zo min mogelijk dipjes, want die liggen in de situatie waar we nu met z’n allen in zitten fiks op de loer. Pas op. Laat je niet gek maken. Doe ik het ook niet.

 

Heel veel liefs,

 

Franska

 

PS. Wat ben ik trouwens blij dat ik eindelijk verlost ben van die eindeloze serie appjes met flauwe grappen over Trump. Moest die frustratie nou echt allemaal in mijn telefoon geloosd worden? Kan ik het helpen dat iemand president wordt als ie de verkiezingen gewonnen heeft? Zo. Dat wilde ik ook nog even kwijt.

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska