Slapen maakt je slank

 

Op een stormachtige avond kruip ik het liefst heel vroeg onder de wol. Ik vind het wel wat hebben om lekker in bed te liggen als de wind je buiten om de oren raast. En dat is niet supersuf. Het is juist hartstikke goed voor je!

 

Na mijn avondje stappen afgelopen zaterdag lag ik pas om drie uur ‘s nachts in m’n bed. De volgende ochtend stond mijn Takkie al vroeg aan de deur te krabbelen of ie soms naar buiten mocht voor een sanitaire stop. Ik liep dus de hele zondag een paar uren achter met m’n slaap. Niet dat ik er chagrijnig van werd, maar wel een beetje sloom en vergeetachtig.

 

Nu lees ik net dat slaaponderzoeker Matthew Walker heeft ontdekt dat lekker en voldoende slapen belangrijker is voor je gezondheid dan sporten, vezels en vitaminen. Ha!

 

Goed slapen zorgt voor een goede darmflora, het verbetert de gezondheid van je hart en je bloedvaten. En het zorgt er ook voor dat de hormonen die ervoor zorgen dat jij op gewicht blijft een duwtje krijgen. Slapend slank worden dus.

 

Dat ik afgelopen zondag niks kon onthouden was dus niet zo gek. Slapen verbetert je geheugen. Een goede nachtrust doet een complete reset van je hersenen, met name in het emotionele circuit. Dan kun je de nieuwe dag weer aan en ben je weer superscherp en fit.

 

En ook niet onbelangrijk met de griepgolf in Nederland: slapen is ook goed voor je immuunsysteem. Een sterk immuunsysteem houdt een infectie of ziekte buiten de deur.

 

klok in bed

 

Dus pak je flanellen pyjama en die warme sokken uit de kast en huppattee je bed in!

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit