Sint en Piet, of niet?

 

Jaaaa, hij is weer in het land en ik ben er blij mee.

 

 

Ik ben een enorme Sinterklaas-fan, altijd al geweest. En ook al hoorde ik op mijn negende dat ie niet bestaat, dat kan voor mij de pret niet drukken. Altijd als ik Sint tegen het lijf loop, ben ik als een kind zo blij.

 

Dus nu hij vandaag met de stoomboot op de Zaanse Schans is aanbeland, ben ik weer helemaal in mijn sas. Maar ik heb een probleem. Hier op de redactie zijn ze nogal van de kerst. Ze zingen al weken I’m dreaming of a white Christmas, en er staat al sinds september een joekel van een adventskalender. Hoe is het mogelijk? Sint laat je toch niet aan je neus voorbijgaan?

 

Maar ja, al die jonkies van tegenwoordig snappen er natuurlijk geen bal van. Of misschien snap ik er juist niks van. Want ze hebben me toch een lijst met redenen waarom Sinterklaas zo stom is. Kijk maar:

 

 • Omdat je niks in je schoen krijgt als je alleen woont.
 • Omdat Sint niet met een mijter op z’n hoofd in de auto past.
 • Je gaat toch niet op een paard op de nok van het dak lopen, dat is toch vragen om ongelukken.
 • Omdat je bent vergeten welk cadeau je op je verlanglijstje wil zetten.
 • Dat je schoen bij de centrale verwarming staat, best stom zo’n schoen bij de cv.
 • Dat je chocoladeletter smelt in die schoen bij de cv.
 • Als je een flutgedicht krijgt, terwijl jij wel zo je best hebt gedaan.
 • Of dat een ander jouw eindeloze creativiteit in gedichten niet weet te waarderen.
 • Dat we geen tijd meer hebben om surprises te maken.
 • Dat je niks meer kunt zien van de Sinterklaasintocht, want al die kinderen zitten op de schouders van hun ouders en blokkeren jouw zicht op de stoomboot.
 • Dat je niet mag liegen tegen je kinderen.
 • Dat er links gedraaide, suikerloze, diervriendelijke, glutenvrije pepernoten zijn, niet te eten die dingen.

pepernoten rollen uit snoeppot

 

 • Als je zo’n gewone broek onder Sint z’n tabberd uit zie komen.
 • Dat er alleen rond Sinterklaas marsepein bij de banketbakker ligt.

 

Wat vind jij daar nou van? Laat me via onze Facebookpagina even weten waarom jij het Sinterklaasfeest juist net zo leuk vindt als ik. En dan kom ik volgende week terug met de aller- allerbeste redenen om de Sint juist niet over te slaan. Wordt vervolgd…

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit