Maartje: Van hip New York tot nostalgisch Frankrijk: de metallic-trend is áán. En niet alleen in de rekken van kledingzaken, ook horecagoed. Twee adressen die het precies begrepen hebben, ook in de – vast en zeker – blinkende keuken.

 

Bandol, Londen

Easy going Provençaals Frankrijk in de mix met glanzende high-end glamour midden in de chique Londense wijk Chelsea, dat is in een notendop restaurant Bandol, het jongere zusje van het befaamde restaurant Margaux. Op het menu staan gerechten met de smaken van de Provence die door het overcorrecte en flamboyante personeel op de met glanzend zink beklede tafels worden gezet. Die tafels staan op hun beurt weer rond een gigantische olijfboom opgesteld – een plaatje! Het mag geen verrassing zijn dat je bij Bandol op chic gaat, inclusief bijbehorend kostenplaatje. En het is het waard.

 

 

 

Rider, New York

Een New American Bistro noemen de lui achter het kakelverse restaurant Rider hun zaak zelf. Wij vinden ‘m gewoon ontzettend goed gelukt. Je vind Rider op de ontegenzeggelijk hipste vierkante meters van de wereld, in de wijk Williamsburg, Brooklyn. Chef Patrick Connolly staat er achter de pannen en dat is goed nieuws aangezien de man verschillende foodprijzen voor zijn eerdere restaurants in Boston won. Bij Rider kookt hij typisch Amerikaanse gerechten met een beetje van Azië en Frankrijk. Klinkt ingewikkeld, valt mee. Denk burgers, maar dan klein en niet vet: mac-‘n-cheese (macaroni met Heel Veel Kaas) maar dan zonder Heel Veel Kaas, maar met steak tartare en eend.
Er zijn twee verdiepingen: een marmeren bar met zilveren krukken beneden, en een grote muur van glas boven met daarvoor een bank van hout, een verwijzing naar de vroegere bestemming van de plek, een zaagselfabriek. Die naam? Die komt van de eet- en drinkafspraken van muzikanten met de venues waar ze optreden. O, en het beste: Rider is tip-free.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.