Serveerster van 18 ontkent discussie over tafelmanieren van ‘Ok Boomer’

 

Riep generatie Z (Gen Z) vorig jaar al de term ‘OK boomer’ in het leven, nu is het weer raak. Althans, online is er een interessant debat ontstaan rondom ‘boomer’ etiquette versus Gen Z etiquette.

 

 

Het begon met de 18-jarige Kaitlyn Brande, die op TikTok een video deelde van hoe een groep oudere gasten (‘boomers’) hun tafel achterlieten – nogal rommelig – vergeleken met de tafel van een groep jongere gasten, die hun bordjes keurig hadden opgestapeld.

 

“OK here’s all I’m saying, this is a table of five boomers [where] I took some plates out of the way already, OK?,” zegt Kaitlyn in de video. Vervolgens richt ze haar camera op de andere tafel. “And then this is a table of six Gen Zs. They did that. Just saying.”

 

De viral van Kaitlyn

 

 

‘Ironisch dat ouderen respect verwachten’

Bij de video schreef ze: “‘Dit is waar ze betaald voor krijgen’ versus ‘We weten dat het hard werken is in de horeca, hier, laat me je helpen’”. Waarmee ze het contrast nog eens duidelijk maakt. De video gaat viraal en is al miljoenen keren bekeken en geliked.

 

“Ik deelde het omdat ik het ironisch vindt dat oudere mensen altijd respect verwachten,” zei Kaitlyn tegen BuzzFeed. “Ik zeg niet dat iedereen zijn bordje zo netjes moet opstapelen, want hey, ik ben ook gewoon een mens. Ik wil ook wel eens uit eten en me juist niet druk maken over de afwas. Het enige wat ik ermee wil zeggen is dat ik het cool vond van de jongere mensen en ik het waardeer.”

 

Verhitte discussie

De viral video wekte nogal een discussie op. Sommigen waren het roerend met Kaitlyn eens. Maar er waren ook (vooral) heel veel mensen – OK boomers? ? – die kritischer zijn op de video. Is het immers niet haar werk om het juist op te ruimen?
Enkele tweets van tegenstanders van Kaytlin

 

 

Wat wij ervan vinden? Dat laat zich raden: wij houden er best van als iemand niet op zijn of haar mondje is gevallen, maar 18 jaar? Mag het een onsje minder cancel culture en een tikkeltje minder puriteins? Dit is overigens een retorische vraag. Wij kijken hoe dan ook liever naar een scène uit Cheers, die het ook niet zo ophadden met etiquette:

 

Scène uit Cheers Season 5 Episode 9 ‘Thanksgiving Orpans’

 

 

 

Door: Redactie Falder