September. Is je geld foetsie, heb je nog een stukje jaar over

 

De Sint komt eraan, Kerst en Oud & Nieuw in het vooruitzicht. Zo denken veel mensen dat de dure maanden nog moeten komen. Nou, dat lijkt maar zo!

 

Want als je vindt dat december een dure maand is…het kan dus nog veel erger.
 
Het restje zomervakantie dat je met je creditcard betaald hebt, wordt namelijk pas in september afgeschreven. Het schoolgeld van je kinderen, de contributie van de sportclub, een nieuwe hockeystick of voetbaltenue. Natuurlijk zijn ze allemaal weer uit hun gymschoenen gegroeid of moeten ze een grotere fiets. Juist in september vliegen de euro’s je portemonnee uit.
 
Ik betaal me het schompes voor mijn lieve pubertjes. Want natuurlijk mag ze mee op werkweek in de Ardennen. Kaching!… Tweehonderdvijftig eurootjes mevrouw. En ja hoor, hij mag dit schooljaar ook mee op excursie naar Berlijn. Hoppattee voor 325 euro is ie erbij. En zo kan ik nog wel effe doorgaan.
 
Dan heb ik het nog niet eens over al die extra’s die blijkbaar nodig zijn voor school en niet binnen de ouderbijdrage passen. Een nieuwe Bosatlas bijvoorbeeld. Want die oude versie kan blijkbaar echt niet meer. Voor 70 euro is ie van mij!
 
Pfff. Af en toe heb ik het idee dat ik voor de grap aan het werk ben. Zodra ik ze verdiend heb, worden ze alweer uitgegeven. Maar al die verplichte uitgaven zijn niet de enige reden dat september zo’n dure maand is.
 
Wat denk je van al die verjaardagen? Want in september zijn de meeste mensen jarig en die willen dat natuurlijk allemaal vieren met taart, een feestje en cadeautjes. En dan wil je niet met lege handen bij de jarige Jet of Job aankomen. Dus daar ga je weer. Hup je portemonnee in de aanslag om dat bloemetje, flesje wijn of ander presentje af te rekenen.
 
Wist je trouwens dat de meeste fuifnummers op de 25e september geboren zijn? 50.000 Nederlanders vieren op deze dag hun verjaardag. Dat wordt dringen bij de banketbakker!
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit