Science says: één op de vijf mensen fantaseert over zijn of haar collega

 

Stiekem zijn we best een kinky volk met z’n allen. Of nou ja, kinky… Hitsig is misschien een beter woord. Want we hebben het veel over seks.

 

 

De één meer dan de ander. Maar we denken met z’n allen nog veel meer aan seks dan dat we er daadwerkelijk over praten. Ja, we fantaseren er wat op los. Maar gaan die fantasieën dan alleen over je partner? Nou, niet bepaald.

 

Exen komen ook voor, soms vrienden, maar vooral: collega’s. Sterker nog, volgens online onderzoek fantaseert één op de vijf mensen wel eens over een collega. 2000 mensen deden mee aan dit online onderzoek, waarvan 86 procent van de mannen zei dagelijks over seks te fantaseren, bij de vrouwen was dat 53 procent. 

 

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, werd dit onderzoek anoniem uitgevoerd. En dat betekende dat er eerlijke antwoorden op werden gegeven (hopen we tenminste), en die luiden als volgt: 19 procent fantaseert wel eens over z’n ex, 19 procent over een collega, beste vriend(inn)en komen daarna en met 14 procent staan onderaan de beroemdheden.

 

Al komen we daar niet zo graag voor uit: 51 procent schaamt zich voor zijn fantasieën, en 48 procent praat er überhaupt nooit over. Best zonde, want fantaseren over seks (met wie dan ook) kan heel goed helpen tegen stress. En het hoeft echt niet zoveel te betekenen als dat niet continu met je eigen partner is. Al zegt Justin Lehmiller (van het Amerikaanse Kinsey Institute) dat wanneer je partner nooit voorbij komt in je fantasieën, er misschien wel iets mis kan zijn in je relatie.

 

Nu ben ik eigenlijk best wel benieuwd of mensen tijdens en/of na corona juist meer of minder fantaseren over collega’s. Thuiswerken is nu de norm, en de kans dat het weer helemaal teruggaat naar het oude wordt steeds kleiner. Is het dan ‘uit het oog, uit het hart’ of worden die fantasieën juist heftiger? Of wordt de collega in die steamy seksdroom vervangen door een Harry Styles of Gigi Hadid?

 

Bron: Quest

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer