De Schotten weten wat feesten is

 

Maartje: Denk bij het plannen van je Oud & Nieuw ook eens aan het Schotse Edinburgh. Ontpop de whisky en trek een kilt uit de kast voor Hogmanay, ofwel Oud & Nieuw in Schotland.

 

Het vierdaagse feest in Edinburgh is één van de grootste en langstlopende partijtjes ter wereld – hoewel het een enkele keer afgeschaft werd vanwege het slechte weer. Het startschot gaat gepaard met een parade van verklede schotten die met brandende fakkels door oldstown lopen, het centrum van de stad. Daarna is het kiezen: live muziek (Edinburgh staat bekend om zijn festivals), barhangen aan een van de vele buitenbars of volksdansles volgen bij the keilidh. Op 31 december om middernacht wordt de stad rond het kasteel verlicht door een gigantisch vuurwerk en begint de kissathon, een term die geen verdere uitleg behoeft. Er zijn die avond zo’n honderdduizend mensen op de been die naar het hoogtepunt van Hogmanay toe feesten: de straatfuif op Princes Street. Boek om zo min mogelijk te missen een kamer in designhotel Motel One. Dat ligt midden in de stad, op één blok afstand van Princes Street en de kamers zijn behoorlijk goedkoop: voor gemiddeld 120 euro per nacht boek je een kamer voor twee, inclusief ontbijt. 

 
 

Sfeerbeeld: soosyo.com. Sfeerbeeld homepage: pinterest

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.