Saucijzen­broodjes zijn saai

 

Probeer daarom eens deze fantastische saucijzenkrans. Très chic en net zo lekker!

 

 

Dit heb je nodig: 

voor ± 8 personen:

 

Deeg:

  • 225 g bloem + wat extra
  • 150 g boter aan één stuk (diepvries)
  • ± ¼ kopje ijskoud water
  • snufje zout
  • 1 ei

 

Vulling:

  • 600 g lekkere saucijzen (= 6)
  • 75 g zongedroogde tomaten op olie
  • 2 takjes verse salie
  • 1 eetl venkelzaad
  • 2 knoflooktenen
  • 1 peperoncino (gedroogd pepertje)
  • peper uit de molen

 

Zo maak je het:

Deeg: Leg de boter een halve dag van tevoren in de vriezer. Pak een grote kom en zeef de bloem en het zout erboven. Voeg 4 lepels ijskoud water toe en meng het opnieuw door elkaar. Kneed dan goed met de hand tot het een samenhangend, licht geheel wordt. Doe wat folie om het deeg heen en laat een half uur rusten in de koelkast. Verwarm in de tussen tijd de oven voor op 210 °C en maak de vulling. 

 

Vulling: Snijd het velletje van de saucijzen open en haal het vlees eruit. Hak de zongedroogde tomaten, salie, knoflook en peperoncino fijn. Kneed door elkaar met de venkelzaadjes en een snufje peper. 

 

 

Rol dan het deeg uit tot een lap van 60 x 15 cm. Maak een lange worst van het vlees en leg bovenop het deeg. Rol het deeg er dan omheen. Gebruik eventueel een losgeklopt ei als lijm, en vouw goed dicht. Leg het deeg dan voorzichtig in een krans vorm op een bakpapier beklede bakplaat. Kneed goed dicht tot een O. Maak bovenop de krans een aantal knipjes met de keukenschaar, dat zorgt ervoor dat hij beter bakt. Laat 30-35 minuten in de oven staan, of tot hij goudbruin is. 

 

Eet smakelijk!