Roze wolk?

 

Het is heel anders dan we dachten. Op dit moment in je huwelijk ben je het gelukkigst

 

Als je net bent getrouwd, dan zit je heerlijk op een roze wolk. Ach, die eerste wittebroodsweken. Vol met hartjes, vlindertjes en gouden glitters. Maar eigenlijk ben je pas véél later het gelukkigst in je huwelijk, zo blijkt.

 

Onderzoek wijst uit dat gehuwde koppels het meest blij met elkaar zijn zo’n twintig jaar na hun bruiloft. Om tot deze conclusie te komen, zijn meer dan 2000 stellen ondervraagd door wetenschappers. In de eerste twintig jaar van een huwelijk neemt het geluksgevoel een beetje af. Dat komt met name omdat er dan vaak hectische tijden met jonge kinderen zijn. De koppels zijn druk met hun carrière en met hun kroost. Dat vergt wat van een relatie. Je hebt minder oog voor elkaar, je bent vaker moe en chagrijnig en je bent ook erg druk met jezelf. Je hebt niet elke avond zin en tijd om leuk te doen met je partner – hoe jammer dat ook is.

 

Na twintig jaar stabiliseert alles en zijn stellen écht op alle vlakken gelukkig met elkaar. Ze weten dan precies wat ze aan elkaar hebben, hebben meer tijd voor elkaar en weten dat ze bij elkaar zullen blijven. Na twintig jaar is er immers minder kans op een scheiding. Ook voelen stellen meer emotionele diepgang na zoveel tijd. Ze waarderen elkaar meer dan in de beginfase van hun huwelijk en ze zijn elkaars beste vrienden. Na twintig jaar ondernemen koppels meer met elkaar en hebben ze zelfs minder ruzie. Klinkt goed, toch? Je moet er dus eventjes wat geduld voor hebben, maar dan heb je ook wat. 

 

 

Door: redactie franska.nl