Room in pastasaus? Nee joh, dit goedkope ingrediënt is alles wat je nodig hebt

Check je voorraadkast maar even

Artikel beeld

Van alle pasta’s is een pasta met roomsaus misschien wel het meest comfortfood. Ik denk dan vooral aan pasta carbonara, of (ook top als je op zoek bent naar de vega-variant daarvan) pasta met champignonroomsaus. Bij laatstgenoemde denk je – duh – aan champignons en room. Maar wacht: die twee kunnen prima vervangen worden door één simpel, spotgoedkoop ingrediënt. 

Wat zeg ik, prima? Héél goed zelfs. De tip kregen we van The Kitchn. Dat we hier niet eerder aan hebben gedacht…

Check je voorraadkast

Werp maar eens een blik op je voorraadkast. Zie je daar nog wat soepen in blik staan? Mag je gewoon toegeven hoor, ook wij hebben die gewoon volle bak – blik bedoel ik – in huis. Soms is even snel kant-en-klare soep opwarmen gewoon even het enige waar je zin in en tijd voor hebt. Goed, kijk nog eens even naar die blikken. Zie je een blik champignonroomsoep staan? Kassa, die moet je hebben. Misschien moet je ‘m even afstoffen, maar vandaag krijgt-ie een goeie bestemming.

Dé vervanger voor champignonroomsaus

Jep, een blik champignonroomsoep is de ideale vervanger van champignonroomsaus. Natúúrlijk is het dat! Het heeft precies die romige textuur en is al volledig op smaak gebracht. Als je geen gladde roomsoep hebt, zou je zelfs nog de champignons eruit kunnen zeven en dat als basis kunnen gebruiken.

Zoals ik net schreef: als basis. Je kunt het uiteraard lekker houden bij alleen champignonroomsoep uit blik, maar wij vinden het geheel toch wat lekkerder worden met een uitje, knoflook, Parmezaanse kaas en wat spek erdoorheen. En natuurlijk: extra verse champignons. Je saus krijgt nu eenmaal meer textuur als je deze ingrediënten toevoegt en dat maakt het net een tikkeltje beter allemaal.

Pas op met zout

Zoals je misschien al kunt raden, zit er in soep in blik veel zout. Dat betekent dat je saus nu ook niet veel zout meer nodig heeft. Afmaken met wat gehakte peterselie bijvoorbeeld kan altijd, en is zelfs aan te raden. Mis je wat dikte of mag de saus wat jou betreft zelfs wel wat dunner zijn? Voeg wat bloem toe aan de saus als je ‘m dikker wil en wat extra water als je hem liever verdunt.

Misschien kijk je me nu via je scherm aan met een blik die kan doden… Maar geloof me: probeer het en je piept wel anders.

Door: Redactie FavorFlav

newsletter image
newsletter close button newsletter image
Word jij ook gezellig
Franska vriendin?
Zo maak je kans op
prijzen en uitjes!