Ronde billen zijn gezond

 

Vind jij je bips wat aan de ronde kant? Niks om je druk over te maken. Een ronde derrière is juist hartstikke gezond!

 

Ik heb nooit begrepen waarom ik gezegend ben met een vol achterwerk, terwijl niemand in mijn familie zo’n pronte bips heeft. Ik kon altijd jaloers kijken naar de magere billetjes van vriendinnen om mij heen. Maar nu blijkt uit onderzoek dat mijn ruime zitvlak juist heel goed is voor mijn gezondheid.

 

Althans, dat beweren onderzoekers van de Universiteit van Oxford. Zij bekeken de billen van zestienduizend vrouwen. En weet je wat? Vrouwen met dikke billen hebben een lager cholesterolgehalte, waardoor ze minder kans hebben op diabetes en hart- en vaatziekten. Daarnaast bleken zij een hoger gehalte aan omega-3-vetzuren te hebben. Allemaal goed voor je hersenen dus.

 

Dames met een dikke derrière hebben volgens de onderzoekers ook meer overlevingskans dan hun magere zusters. Dat zegt de Franse sociologe Abigail Saguy: ‘Als je alle sterfgevallen neemt en kijkt naar de BMI-categorieën (body mass index) waarin mensen worden ingedeeld, dan valt allereerst op dat mensen met ondergewicht met afstand de grootste kans hebben om vroeg te overlijden.’

 

Je BMI is dus niet het toverwoord. Maar wel of je gezond leeft! Dikkere mensen zijn dus helemaal niet per definitie ongezond. Als je gezond leeft, lekker beweegt en gevarieerd eet is er niks aan de hand.

 

Moest toch stiekem ook even denken aan het nummer van Queen. “Fat bottomed girls, you make the rockin’ world go ‘round!”

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit