Dit heb je nodig
Voor 4 personen
· 400 g schelpjespasta
· 1 grote aubergine
· 1 kleine rode ui
· 2 knoflooktenen
· Peper en zout
· Optioneel: wat verse rode peper of chilipeper (molen)
· 150 ml room
· Een handje verse basilicum
· Parmezaanse kaas
Zo maak je het
Kook de pasta al dente. Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes. Doe een scheutje olijfolie in een pan en doe de aubergine erbij. Roer af en toe even en zorg ervoor dat het niet aanbrandt. Snijd de ui en knoflook fijn en voeg toe aan de aubergine. Breng op smaak met wat peper en zout. Doe er wat chilipeper bij (erg aan te raden als je wat meer smaak wilt en van een beetje pittig eten houdt). Laat nog even pruttelen. Wanneer de pasta klaar is, voeg je deze toe aan de aubergine, samen met een scheut kookvocht (uit de pasta pan). Voeg de room toe en roer alles door elkaar. Serveer de pasta met fijngesneden basilicum en Parmezaanse kaas.