Loungen voor lovers

 

Maartje: Een romantisch weekend weg? Of een avond samen eropuit? Antwerpen! Een retourtje naar de Vlaamse hoofdstad is zo gefikst en met deze Belgische nieuwe zit het met de romantiek ook wel snor.

 

Het Antwerpse Eilandje is voor mij één van de meest romantische plekken – wat heet: we trouwden er kerst 2013 zelfs. Aan de kleine oude haven rond het MAS (Museum Aan de Stroom) opende in hetzelfde voormalige scheepsgebouw als waar het (relatief) bekende The Shop en Roxy gevestigd zijn, op de eerste verdieping het nieuwe restaurant met bar-dancing Velvet Lounge. Het idee is meteen duidelijk: Velvet Lounge is een Amerikaanse loungebar gebaseerd op de zwoele roaring twenties. Roodfluwelen zeteltjes, gedempt licht, glanzend koperen hanglampen, zware gordijnen, lounge muziek en cocktailshakers die geen moment rust gegund wordt. Fine dining gecombineerd met een avond stappen, dat. Dat fine dinen doe je met een beetje geluk aan een tafeltje met uitzicht op het prachtige verlichte Havenhuis aan de kade. Het eten is er om te smullen en wie graag de beentjes los gooit op funk, soul, oldskool en hiphop wacht tot 23 uur: dan geeft iemand een zwengel aan de volumeknop. Meteen een waarschuwing voor wie dat niet ziet zitten.

 

Smaakmakend, dat red velvet? Hier kun je de lekkerste red velvet-taartjes eten.

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam. 

Beeld homepage: Locality Lld, Bartsboekje, Velvet Lounge