Recept voor de lekkerste vegan bountytaart

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept voor de lekkerste vegan bountytaart.

 

Kokos en chocola blijft een winning combinatie. Deze bountytaart uit het boek Easy Vegan is naast heel erg lekker, ook nog eens helemaal plantaardig.

 

Bereiding: 20 min
Personen: 8

 

INGREDIËNTEN

  • gram dadels
  • 125 gram walnoten
  • 125 gram kokosrasp
  • 125 gram cashewnoten
  • 400 milliliter volle kokosmelk
  • 2 eetlepel kokosolie
  • 2 eetlepel ahornsiroop
  • 150 gram pure chocolade

 

Het boek Easy Vegan is geschreven Sanne van Rooij van Living the Green Life. Het staat vol met de lekkerste vegan recepten, en deze taart wil je sowieso maken. Hij moet wel een nacht opstijven in de koelkast, maar dan heb je in ieder geval iets om naar uit te kijken.

 

 

Sanne van Rooij over dit recept: “Van chocolade en kokos kun je de lekkerste dingen maken. Denk bijvoorbeeld aan een bountysmoothie, bountyreepjes of een bountytaart! De laatste is een van mijn paradepaardjes. Deze taart is zo lekker dat iedereen die hem eet ineens toch wel een beetje enthousiast wordt over plantaardig eten. Want: ‘Hé, als dit vegan is, dan zal de rest ook wel meevallen!’ Krijg je vrienden of familie te eten en wil je ze echt iets speciaals voorzetten? Dan is deze bountytaart een optie.”

 
 

Zo maak je een vegan bountytaart

  • Doe de dadels, walnoten en 75 gram kokosrasp in je keukenmachine en mix tot alles aan elkaar plakt. Druk dit in het bakblik en zet in de koelkast.
  • Kook de cashewnoten 10 minuten tot ze zacht zijn en doe deze, samen met 200 milliliter kokosmelk, kokosolie, de overige 50 gram kokosrasp en ahornsiroop in de keukenmachine. Maal alles fijn. Schep dit op de bodem van de kokostaart en zet weer terug in de koelkast.
  • Giet de overige 200 milliliter kokosmelk in een steelpannetje en verwarm. Breek de stukjes chocolade en roer deze door de kokosmelk. Roer tot ze helemaal zijn gesmolten. Giet over de kokoslaag van de bountytaart en zet deze een nachtje in de koelkast.

 

 

 

Titel: Easy Vegan
Auteur: Sanne van Rooij
Prijs: € 20
Uitgever: Kosmos Uitgevers

Door: Redactie FavorFlav