Ingrediënten
- 6 knoflooktenen, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 1/2 tl chilivlokken
- 125 g ongezouten roomboter, in blokjes gesneden
- 1 fles rode wijn
- zout
- 400 g spaghetti
- Parmezaanse kaas, geraspt
Zo maak je de rode wijn spaghetti
- Meng de knoflook met de helft van de olijfolie in een kommetje.
- Verwarm een pan met zware bodem op middel-laag vuur en giet de knoflookolie erin.
- Voeg de chilivlokken toe en een kwart van de boter en bak ongeveer 3 minuten tot de knoflook goed geurig is maar nog niet gebruind.
- Giet de wijn in de pan, zet het vuur ietsje hoger, en breng aan de kook.
- Kook ongeveer 20-25 minuten zonder deksel in tot er ongeveer 2/3 van het mengsel over is en breng op smaak met zout.
- Dek af en houd warm op een laag pitje of warmhoudplaatje.
- Kook in de tussentijd de pasta zeer al dente, stop ongeveer drie minuten vóór de aangeraden kooktijd.
- Giet de pasta af en doe de pasta in de pan bij de saus, samen met de rest van de boter.
- Verhoog het vuur weer naar middelhoog tot de saus pruttelt, en hussel flink met bijvoorbeeld een houten vork van het slabestek, of een siliconen tang van goede kwaliteit.
- Roer en hussel zo’n drie minuten door tot alle spaghetti goed bedekt is en de saus nog verder ingedikt.
- Proef of er nog zout bij moet, en serveer direct in diepe borden met een sliert olijfolie en bestrooid met lekker veel
- Parmezaanse kaas.
Bron en beeld: Bon Appétit