Recept: mijn butter chicken van Jamie Oliver

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: mijn butter chicken van Jamie Oliver. 

 

 

Een jaar na de verschijning van zijn kookboek VEG lanceert hij een nieuw boek met meer dan 120 simpele, maar overheerlijke recepten. Het is een boek naar ons hart, want in 7x anders vind je recepten met maximale smaak en minimaal gedoe. Per recept heb je maximaal 8 ingrediënten nodig en zet je gerechten zoals deze butter chicken met geurige specerijen, tomaten, cashewboter en yoghurt binnen no time op tafel.

 

Bereiding: 40 min
Personen: 2

 

INGREDIËNTEN

  • 2-3 verse, verschillend gekleurde pepers
  • 350 g rijpe, verschillend gekleurde kerstomaatjes
  • 4 tenen knoflook
  • 6 cm gemberwortel
  • 1 el garam masala
  • 4 volle el biologische yoghurt
  • 2 x 150 g kipfilet (vrije uitloop)
  • 2 el gladde cashewboter
  • olijfolie

 

Zo maak je de butter chicken

  • Halveer de pepers, verwijder de zaadjes, leg ze met de tomaatjes in een grote koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur en keer ze een paar keer om tot ze rondom licht zwartgeblakerd zijn. Pel en schil ondertussen de knoflook en gember en rasp ze fijn in een grote kom. Voeg bijna alle garam masala, een snufje zeezout en zwarte peper, en 1 eetlepel yoghurt toe. Kerf de kipfilets met 1 cm tussenruimte diep in en wrijf de marinade erin.
  • Schep de geblakerde tomaatjes en pepers op een plank en zet de pan met ½ eetlepel olijfolie en de kipfilets terug op matig vuur. Bak ze in totaal 10 minuten en keer ze halverwege om. Trek ondertussen de velletjes van de tomaatjes en 1-2 pepers (naar smaak), en hak ze grof. Schep de krokante kipfilets op een plank en doe de tomaatjes, gehakte pepers en de cashewboter in de pan. Giet er 250 ml kokend water uit de waterkoker bij en schraap het aanbaksel van de bodem los. Laat de saus 2 minuten flink hard pruttelen, leg wanneer hij dik begint te worden de kipfilets nog 2 minuten terug in de pan, keer ze een paar keer om tot ze gaar zijn en schep ze op een plank. Haal de pan van het vuur, breng de saus op smaak en marmer de yoghurt erdoor. Snijd de kip in plakjes en serveer ze met de saus en de rest van de pepers en garam masala.

 

 

 

 

 

Titel: 7x anders
Auteur: Jamie Oliver
Prijs: €29,99
Uitgever: Kosmos

Door: Redactie FavorFlav