Zo maak je de gevulde uien met gehakt
- Snijd de boven- en onderkant van de gele uien, en verwijder de schil. Snijd de ui in de lengte in tot het midden. Breng water in een pan aan de kook. Verwarm de oven voor tot 220 ˚C. Kook de uien, afgedekt, 15 minuten. Giet ze daarna af en laat ze afkoelen.
- Snipper voor de vulling de geleui. Snijd de paprika en tomaat fijn. Snijd ook de bladpeterselie, zwarte olijven en knoflooktenen fijn. Meng het gehakt samen met de gele ui, tomatenpuree, paprika, tomaat, peterselie, zwarte olijven, knoflook, olijfolie, zwarte peper, het paprikapoeder, uienpoeder, zout en de Italiaanse kruiden in een diepe kom. Haal de uien laag voor laag los van elkaar. Vul de binnenkant van de uienlaag met het gehaktmengsel, en duw de laag dicht zodat het gehakt omhuld is met ui.
- Breng voor de saus het water samen met de slagroom en de gezeefde tomatensaus aan de kook in een koekenpan. Voeg de zwarte peper, het zout en de Italiaanse kruiden toe. Roer goed, en kook nog 2 tot 3 minuten.
- Doe de saus in de ovenschaal, verdeel de uien erover, en dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de uien 30 minuten in de oven.
- Snijd de mozzarella in plakjes. Verwijder het aluminiumfolie, en bedek de uien met de geraspte kaas en de plakjes mozzarella. Bak nog 10 minuten in de oven, of tot de kaas gesmolten is.
- Serveer de gevulde uien met rijst, pasta, aardappels of ander lekkers!