Gevulde portobello’s, lekker en makkelijk

 

Deze gevulde portobello’s maak je zonder enige moeite en je hebt ook nog eens weinig ingrediënten nodig. Klinkt goed toch?

 

 

Dit heb je nodig

Voor 2 portobello’s

  • 2 portobello’s
  • 120 g spinazie (diepvries)
  • 1 ui
  • 2 knoflookteentjes
  • 80 g kruidenroomkaas (half bakje)
  • snufje peper en zout
  • optioneel: paar druppeltjes srirachasaus of een andere pikante saus.
  • 2 handjes Parmezaanse kaas

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder de steeltjes van de portobello’s en hol de portobello’s uit. Ontdooi in de tussentijd de spinazie. Je kunt de steeltjes van de portobello’s gewoon gebruiken. Snijd deze samen met de ui en knoflooktenen fijn en fruit in een pan. Voeg na een minuutje of 2 de spinazie toe. Breng de spinazie op smaak met peper en zout en voeg de roomkaas toe. Goed roeren en maak eventueel wat pikanter met de srirachasaus (of andere pittige saus).

 

Vul de portobello’s met het spinaziemengsel en strooi er wat Parmezaanse kaas overheen. Doe ze gedurende 20 minuten in de oven.

 

Eet smakelijk!

 

Tip: Dit lekkere gerecht als hapje serveren? Maak het dan met champignons in plaats van met portobello’s.
 

 

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares