Whatsapp voegt nieuwe functie toe aan app

 

 

Zo’n app als WhatsApp moet natuurlijk een beetje met de tijd meegaan en dus is er weer eens een nieuwe functie toegevoegd.

 

 

 

Eerlijk: ik ga deze niet gebruiken, maar ik denk dat anderen ‘m juist heel handig gaan vinden. Sterker nog, wie weet heb je Snapchat nauwelijks meer nodig.

 

Je kon natuurlijk al even verhalen posten in je WhatsApp en Snapchat (serieus: doen mensen dit?), die dan 24 uur te zien zijn. Net als bij Instagram dus. Maar hier gaan ze nog een stapje verder richting die apps: je kan nu ook foto’s versturen die na één keer openen automatisch verdwijnen. Echt à la Snapchat dus. Oh, en het werkt ook met filmpjes.

 

Ze willen hiermee de gebruikers meer controle geven over hun privacy. Maarre, wat ik dan dus weer níet snap: als je een screenshot maakt of een opname met je telefoon, dan krijgt de ander daar dus géén melding van. Dat is dan toch best raar? Voeg je zo’n nieuwe functie toe, dan is er gelijk al een heel simpele loophole die mensen kunnen gebruiken. Want je weet dat als je zo’n tijdelijke foto krijgt, dat het waarschijnlijk iets juicy’s is, dus grote kans dat je dan al klaar zit voor dat screenshot. En dat zal die ander dus nooit weten. Hmm.

 

Nog wat extra info: de foto of het filmpje moet binnen veertien dagen geopend worden, anders verdwijnt-ie automatisch. En mocht je nou bizarre dingen binnenkrijgen: deze beelden kun je nog steeds wel gewoon rapporteren. Ik ben echt heel benieuwd hoe deze functie gebruikt gaat worden. Het plan is om ‘m de komende dagen beschikbaar te maken voor alle gebruikers. En hoe het dan in z’n werking gaat?

 

Als je een foto verstuurt via WhatsApp of je maakt er eentje in de app zelf, moet je rechtsonder klikken, bij het icoontje met het cijfer 1 erin. En dan versturen. Voilà. Kind kan de was doen.

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer