Recept: Cheesy tacopan

 

 

Onze lieve collega’s van FavorFlav hebben van eten hun vak gemaakt. Je moet bij deze lekkerbekken zijn voor de beste recepten, geinige weetjes en de laatste eettrends. Willen wij natuurlijk ook van op de hoogte zijn. Vandaag: Recept: Cheesy tacopan. 

 

 

De vraag ‘wat gaan we eten vandaag?’ is op sommige dagen een behoorlijke struggle. In plaats van een pizza uit de diepvries te halen, laat Louise de Brabander in haar nieuwe kookboek Easy dinners zien dat koken ook heel efficiënt en snel kan gaan zonder in te leveren op smaak, zoals bijvoorbeeld bij deze cheesy tacopan.

 

Personen: 2

 

INGREDIËNTEN

 

Voor de gepekelde ui

  • 1 rode ui, in halve maantjes
  • 2 el limoensap
  • 1 tl suiker
  • snuf zout

 

Voor de tacopanarachideolie

 

  • 400 g bloemkool, in kleine roosjes
  • 1 teentje knoflook, tot moes geplet
  • 1⁄2 el chilisaus (gochuang, sriracha, sambal)
  • 1 blik bonen (400g), gespoeld en uitgelekt
  • 300 g tomatenstukjes · peper en zout
  • 1⁄2 tl gerookte- paprikapoeder
  • 2 grote handen babyspinazie
  • 200 ml volle zure room
  • 120 g gemalen kaas
  • 6 kleine tortilla’s
  • 10 g koriander, gesnipperd

 

“Minimale afwas, maximale smaak! Dat is waar deze pan met comfortfood om draait. Gesmolten kaas, pittige saus en heerlijke groenten. Zet hem in het midden van de tafel en eet rechtstreeks uit de pan, duw in een taco of lepel over een kom rijst. Allemaal even lekker. Kies een kaas die pittig smaakt én mooi smelt. Zelf maak ik graag een mix van Parmezaanse kaas en Gruyère of pittige cheddar.”

 

 

Zo maak je de cheezy tacopan

  • Meng alle ingrediënten voor de gepekelde ui en laat marineren terwijl je de tacopan maakt.
  • Verhit de oven op 200 °C.
  • Verhit wat olie in een ovenbestendige pan en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat op middelhoog vuur enkele minuten aankorsten. Roer als de roosjes een mooie korst hebben en zet een deksel op de pan. Laat 5 minuten garen, maar let op dat de roosjes niet verbranden. Haal het deksel van de pan en voeg de knoflook en chilisaus toe.
  • Meng goed door. Voeg de bonen en tomatenstukjes toe. Breng op smaak met peper, zout en gerookte-paprikapoeder.
  • Voeg de spinazie toe en laat slinken. Meng 2 eetlepels zure room door de saus.
  • Strooi de gemalen kaas erover en schuif de pan 10 minuten, of tot de kaas gesmolten is, in de hete oven.
  • Verhit ondertussen een gietijzeren pan op hoog vuur en laat heet worden. Rooster de tortilla’s goudbruin en krokant.
  • Haal de pan uit de oven en werk af met de overgebleven zure room, uitgelekte gepekelde rode ui en koriander. Serveer met de tortilla’s.

 

 

 

 

 

Titel: Easy dinners
Auteur: Louise de Brabander
Prijs: €31,99
Uitgever: Carrera Culinair

Door: Redactie FavorFlav