Blauwe bessencake

 

Gasten op bezoek dit weekend? In een handomdraai staat deze heerlijke cake op je keukentafel te pronken.

 

Dit heb je nodig:

  • 200 g Koopmans fijne cakemix
  • 150 g boter
  • 4 eieren
  • 50 ml melk
  • 300 g blauwe bessen
  • 25 g boter
  • 1 el vanille-extract
  • 1 el citroensap
  • Poedersuiker
  • Taartvorm

 

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Klop de boter zacht met een mixer in een grote kom en voeg de cakemix van Koopmans samen met de melk, de eieren, het citroensap en het vanile-extract toe. Blijf nog twee minuten mixen totdat het een mooi beslag is. Voeg de blauwe bessen toe en schep ze voorzichtig door het beslag. Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem. Giet dan het beslag over in de taartvorm en bak ca. 60 minuten in de oven. Bestrooi, als de cake een beetje afgekoeld is, met poedersuiker en serveer met slagroom.

 

 

Eet smakelijk!

 

Beeld: Half Baked Harvest