Radiostilte voor Ali B en Marco Borsato

De radiozenders van de NPO en Qmusic hebben besloten om niet langer muziek te draaien van Ali B en Marco Borsato.

 

 

Zo vaak als je hen de afgelopen jaren op de radio kon horen, zo stil wordt het nu rond Marco Borsato en Ali B. Verschillende radiostations verbannen de heren nu voorlopig van de zender.

 

‘Gezien de schokkende verhalen in BOOS en de verontwaardiging van het publiek hierover, is besloten de muziek van deze artiesten voorlopig niet te draaien’, zegt een NPO-woordvoerder. Qmusic laat weten: ‘Het moet ontzettend pijnlijk zijn voor de dappere slachtoffers om op dit moment muziek te horen van Marco Borsato en Ali B. Daarom draaien wij hun muziek op dit moment uiteraard niet.’

 

Dus deze twee zangers, die jarenlang de publiekslievelingen van het Nederlandse lied waren, zijn voorlopig niet meer te horen. Geen Dromen Zijn Bedrog meer vanaf de steigers of Vandaag Is Rood uit je autoradio als je in de file staat. En al helemaal geen duet meer met Ali B zoals hun gezamenlijke nummer-1-hit Wat Zou Je Doen uit 2004.

 

Wat zou jij doen? Ben je het eens met Qmusic en de publieke omroep en luister je thuis ook niet meer naar hun muziek, of als je met je oortjes in de trein zit en niemand anders het kan horen? Of vind je dat deze beslissing te snel genomen is, omdat iemand pas schuldig is als de rechter tot die uitspraak komt?

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit