Queen Consort Camilla gaat het helemaal anders doen

 

Van je vriendinnen moet je het hebben zal Camilla gedacht hebben toen ze opeens een nieuwe rol kreeg na de dood van haar schoonmoeder.

 

 

 

Wie had ooit gedacht dat Camilla Parker-Bowles uiteindelijk toch zo’n belangrijke plek in de Britse Koninklijke familie zou krijgen? Eerst was ze de geliefde van de kroonprins, een relatie die een paar jaar later veranderde in een buitenechtelijk affaire tussen twee miserabel getrouwde mensen. Daarna werd ze jarenlang verguisd door het grote publiek als de aanstichter van de scheiding tussen Charles en Diana en moest ze zelfs maandenlang schuilen voor de buitenwereld die haar bloed wel kon drinken. Maar uiteindelijk trouwde ze toch, met toestemming van The Queen herself, met de prins van haar dromen. Het Britse publiek zag hoe gelukkig ze Charles maakt en hoe verschrikkelijk gewoon ze eigenlijk is. Nou ja, gewoon is niet helemaal het juiste woord maar ze is hartstikke toegankelijk en schijnt een geweldig gevoel voor humor te hebben.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

 

Nu haar Charles de nieuwe Britse koning is, verandert haar titel in die van queen consort en zal ze meer belangrijke verplichtingen hebben. Zoals al eeuwenlang gebruikelijk krijgt Camilla een paar koninklijke hofdames die haar assisteren en bij bezoeken helpen met het aannemen van bloemen, cadeautjes of haar jas. Deze dames werden in het verleden altijd zorgvuldig uitgekozen op afkomst en familietitel, maar Camilla gaat dat helemaal anders doen. Ze heeft zes van haar beste vriendinnen uitgekozen om dit erebaantje in te vullen, waar ze overigens niet voor betaald worden.

 

Vandaag zullen een paar van deze dames voor het eerst aan de zijde van Camilla verschijnen als ze koningin Mathilde van België en koningin Rania van Jordanië op de thee krijgt in Buckingham Palace. Van je vrienden moet je het hebben, zal ze gedacht hebben en my oh my hebben haar vriendinnen haar de afgelopen jaren geholpen toen ze zo onder vuur lag en haar Charles in het geniep moest zien. Het zal best een dolle boel worden, zo met haar besties.

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit