Prinses Amalia vertrekt

 

Nee, niet naar Wales zoals haar vader in de jaren ’80. Ze gaat nóg verder weg. 

 

 

Het leven van een kroonprinses lijkt me lastig. Het hele land weet wie je bent. Je kan niks doen zonder dat iemand het weet of erachter kan komen. En je toekomst is al voor je vastgelegd. Zou je liever kapper, aardrijkskunde-lerares of timmer-vrouw worden, dan is dat jammer. Nee er zijn belangrijkere taken bij jou weggelegd. Het vertegenwoordigen van ons land bijvoorbeeld. 

 

Maar gelukkig, voordat het zo ver is mag onze jonge prinses haar jeugd zo normaal mogelijk proberen te leven. En nu heeft ze wel een heel spannende beslissing genomen. Amalia gaat in 2019 naar China om daar de laatste jaren van haar middelbare school af te ronden. Dit met het UWC programma bij een filiaal van het Atlantic College in Wales, waar Willem-Alexander begin jaren tachtig zijn voortgezet onderwijs afmaakte. 

 

Dit is dan waarschijnlijk ook een van de redenen waarom koning Willem-Alexander en koningin Maxima zo’n warme belangstelling hebben in president Xi Jinping en in het grote land. Begrijpelijk wel, als je dochtertje een aantal jaar in een vreemd land gaat wonen is het het ook wel de moeite waard om goede connecties te hebben, toch? 
 

Amalia, ik vind het super leuk voor je. En als je nog wat tips nodig hebt voor wat je moet kunnen doen op je 14de, lees dan dit maar even. 

 

 

Danique is coördinerend redacteur bij Franska.nl. Haar vriend woont en werkt in het Londen. Zelf is ze gek op reizen, shoppen en wijn. Samen met haar broer woont ze in het hartje van Amsterdam. 

 

Beeld: Blauwbloed