Ik geloof het meteen

 

Alleen al omdat het zo veelbelovend klinkt voor dit jaar, die Chinese horoscoop

 

‘Idealen gaan in 2018 weer een grotere rol spelen, samenwerking geeft meer zin aan ons leven. Ook zal de behoefte aan intimiteit en huiselijkheid toenemen.’

 

Ach, dan beginnen ze maar wat later met 2018. Als de voorspellingen maar goed zijn toch? Dat vind ik het leuke aan die Chinese horoscoop. Alleen al het feit dat ie er is. Mocht dan de ‘normale’ horoscoop me niet bevallen, kan ik altijd nog snel even switchen naar de Chinese. En als je hierboven ziet wat dit jaar (het jaar van de hond) ons gaat brengen, dan zit dat wel snor toch? Nemen we een paar straten vol roze snippers op de koop toe.

 

Of ik in horoscopen geloof? Uh… geen idee, maar ik hoor wel regelmatig dat ik er verdacht veel van afweet. Dus daaruit concludeert men dan ook meteen dat ik er in geloof. Op 1 februari stapte ik een vergadering binnen en zei ik: ‘Leuk! Het is februari, de maand waarin heel veel leuke mensen jarig zijn’ Waarop de voorzitter meteen vroeg of ik dan wist wanneer hij jarig was. Bleek namelijk ook in februari te zijn. 

 

Daarmee is toch niet echt bewezen dat ik erin geloof. Want de normale horoscoop loopt ‘over de maanden heen’. En ik ben er heilig van overtuigd dat februari-mensen leuk zijn. En niet alle februari-jarigen zijn watermannen. Maar ze zijn wel allemaal echt wat je noemt echt leuk. Creatief, optimistisch, verrassend, vernieuwend… En ik ken ook helemaal geen ‘onleuke’ mensen die in februari jarig zijn. Dusss. Misschien moet ik gewoon m’n eigen horoscoop-systeem beginnen. Ook leuk. Heb ik eindelijk eens iets te doen ;-)

 

Maar even over die Chinese horoscoop. Het is morgen officieel Chinees nieuwjaar. Al vieren ze dat geloof ik wel een week of twee. Schijnt zo te zijn dat zo ongeveer heel China in deze periode plat ligt. Iedereen is het land aan het rondreizen op weg naar de ver-weg-familie. Treinen zitten afgeladen vol. 

 

In Rotterdam zijn ze trouwens al maandag met feesten begonnen. Lees het hier maar.

 

Misschien leuk om even te gaan kijken als je in de buurt bent.

 

 

Net Carnaval en Valentijn achter de rug en meteen weer een feestje op Franska.nl. Want een dag niet gefeest is een dag niet geleefd. De Chinese tekens die je in m’n tekening links bovenaan ziet staan betekenen geluk. Dat wens ik je dus van harte toe in  dit hondenjaar. En het beest dat over het scherm danst moet een leeuw voorstellen. Dat je het maar even weet. Die zien er in China dus gewoon heel anders uit.  

 

 

En als je er echt een feestje van wilt maken, lekker naar Radio Franska gaan en de muziek keihard zetten.

 

 

Liefs en een fijne dag!

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.

Beeld: mybigfatgreekmove.blogspot.nl