Prins Philip was ook gewoon een vader

 

Royals, het zijn net mensen. Al zou je dat soms niet zeggen als je ze ziet in hun kasteel met alle pracht en praal…

 

 

Zo ook de echtgenoot van de Britse koningin, prins Philip. Een bijzondere man met een tragische en buitengewone levenswandel. Zijn Griekse familie werd verbannen, hij groeide op zonder moeder en een van zijn zussen kwam bij een auto-ongeluk om het leven. Hij verhuisde als jong ventje van Frankrijk naar Engeland en Duitsland en weer door naar Schotland waar hij op kostschool ging. Op zijn zestiende had hij al meer meegemaakt dan waar de meesten van ons een heel leven over doen.

 

Maar alles kwam goed toen hij de liefde van zijn leven leerde kennen, de toen dertienjarige prinses Elizabeth. Een lang en gelukkig huwelijk volgde waarin ze vier kinderen kregen.

 

Philip stond jarenlang bekend als een tough cookie, een harde noot die op het Schotse Gordonstoun een Spartaanse opvoeding kreeg. Naar de pers was de prins vaak nogal hoekig en maakten zijn ronduit botte opmerkingen meer dan eens dat de wenkbrauwen van de hofhouding omhooggingen. Maar in de documentaire ‘Prince Philip: The Royal Family Remembers’ zien we een heel andere man.
 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Clarence House (@clarencehouse)


 
Een jonge vader die een wedstrijdje met zijn zoon en dochter houdt op een driewieler. Een vrolijke man die zijn kinderen leert roeien en vissen. Charles, Anne en Edward vertellen over een liefdevolle ouder die een meester was in het verzinnen van gekke spelletjes en met wie je lekker kon ravotten. Ook een aantal andere leden van de Royal Family zoals de kleinzoons William en Harry, en Zara, de dochter van prinses Anne, halen hun meest dierbare herinneringen op aan hun opa.

 

 
Best bijzonder dat deze documentaire, een uniek kijkje achter de schermen, er nu is. Zeker omdat ‘The Firm’, zoals Diana het koningshuis altijd noemde, nooit zo happig is op het delen van privézaken.  Vanavond wordt hij door de Britse BBC uitgezonden en is hij dus ook via de Nederlandse kabel te zien.

 


 
 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit