Prins Philip vond Oprah-interview ‘ondoordacht’ volgens insiders

 

Dit weekend werd bekend dat Harry zou afreizen naar Engeland, om voor de laatste keer afscheid te nemen van zijn opa.

 

 

 

Voor hem opa, voor ons bekend als prins Philip. In het statement lazen we verder dat Meghan niet mee zou reizen, in verband met haar zwangerschap — het zou niet verantwoord zijn om nu nog te vliegen. 

 

Je zou denken dat de media de familie van prins Philip wel in stilte zou laten rouwen… Maar niet bepaald. De Britse media gaan natuurlijk 24/7 door en verschillende kenners laten weten over allerlei inside info te beschikken. Zo ook Gyles Brandreth, de auteur van de biografie van prins Philip. Ja, je zou dan inderdaad wel zeggen dat hij echt alle ins en outs kent van de afgelopen vrijdag overleden royal.

 

En dat heeft hij ook, zelfs over heel recente gebeurtenissen zoals het Oprah-interview. Volgens hem vond prins Philip dat interview een ‘ondoordachte’ actie van Harry en Meghan, en was hij er zeker van dat ‘er niets goeds uit zou voortkomen’.

 

‘Ik heb uit zeer betrouwbare bron vernomen dat prins Philip de hele toestand ‘krankzinnig’ vond. En die reactie verbaast me niet, want zo liet hij zich eerder ook uit over publiekelijke interviews die prinses Diana en prins Charles gaven in de jaren ‘90,’ vertelt Brandreth verder. ‘Hij was van mening dat een interview geven op zich niet erg is, zolang je het maar niet om jezelf laat draaien.’ Tsja, dat hele interview ging natuurlijk wel om Harry en Meghan en dat vond de prins ‘ondoordacht en onnodig’.

 

Neem het natuurlijk met een korreltje zout (immers: het komt wel vanuit de Daily Mail), maar iets in mij zegt dat de hele Harry-Meghan-Royal-rel nog niet voorbij is.

 

Bron: Daily Mail

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer