Prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden

 

Het Britse koningshuis heeft het zojuist bevestigd: prins Philip is vandaag overleden op 99-jarige leeftijd.

 

 

“Met veel verdriet heeft de koningin laten weten dat haar geliefde echtgenoot, Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Philip, de hertog van Edinburgh, is overleden”, zo is in het Twitterbericht te lezen.

 

Op 17 februari werd prins Philip al opgenomen in het ziekenhuis, ‘uit voorzorg’, omdat hij zich niet lekker voelde. Een maand later verliet hij dat ziekenhuis, maar werd hij overgeplaatst naar een ander. Dat was niet de eerste keer dat hij werd opgenomen vanwege gezondheidsproblemen; in december 2019 werd hij ook al opgenomen, net als in april 2019 en in juni 2017. 

 

Sinds maart vorig jaar zaten Koningin Elizabeth II en hij in zelfisolatie in Windsor Castle — hetzelfde kasteel waar Harry en Meghan hun jawoord gaven.

 

In januari ontvingen koningin Elizabeth II en prins Philip nog het coronavaccin. “De koninklijke familie rouwt samen met mensen wereldwijd over zijn verscheiden,” meldt het paleis. In juni zou hij honderd jaar zijn geworden.

 

Verdere details over hoe en wanneer prins Philip zal worden begraven zijn nog niet bekendgemaakt.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer