Prins Constantijn?

 

Meer dan een prins, naar het schijnt.

 

We kennen hem niet, prins Constantijn, want niet voor niets heet hij ‘de grote onbekende van het koninklijk huis’. En waarschijnlijk zullen hem ook niet léren kennen vanavond – niet écht. Maar waar we tot nu weinig tot niets van hem weten, weten we na vanavond misschien net iets meer. Dus als het je kan boeien, moet je even kijken vanavond, naar de RTL Nieuws Special ‘Constantijn, meer dan een prins’, op 22:30 uur RTL4 en daarna ook op Videoland.
Het schijnt voor het eerst dat deze prins zoveel van zichzelf laat zien op deze zondag en naar aanleiding van zijn vijftigste verjaardag waarvoor hij speciaal camera’s toeliet in zijn dagelijks leven. Eerder konden we wel eens lezen over zijn werk misschien, een ‘interviewtje over technologie’. Maar op informatie over zijn privéleven, over zijn overwegingen en over hoe hij in het leven staat, was hij altijd maar wat zuinig. Dat is vanavond anders, zo wordt ons beloofd. Vanavond praat hij over het moment waarop hij zich realiseerde dat hij ‘de zoon van de koningin’ zou worden en dat ‘dat echt als een bom insloeg en dat hij toen dacht: mijn leven is over.’ Alleen dat al.

 

Verder gaat het vanavond ook over zijn ouders, zijn broers Willem-Alexander en Friso, zijn leven met het ene been in het koninklijk huis en het andere in de gewone maatschappij, over zijn werk en over zijn kinderen en hoe hij die opvoedt: ‘Best lastig, want dat leer je nergens op school maar dat moet je met elkaar zien op te lossen.’ Een prins en toch ook gewoon een mens dus, met menselijke issues en beelden als ‘een dag uit het leven van…’, thuis in de keuken, op het sportveld, in de supermarkt, op zijn werk. Met ook – afkomstig uit het privéarchief van de Oranjes – nooit eerder vertoonde beelden uit zijn kindertijd.

 

 

Met zijn vrouw Laurentien en hun kinderen Eloïse, Claus-Casimir en Leonore, die ook al best groot zijn en van zich laten horen als in ‘wat voor man en vader hij is’.

 

Toch wel benieuwd naar straks. Zijn vrouw laat vaker van zich horen dan hijzelf en dat terwijl hij écht en ook echt sympathiek lijkt en we best benieuwd zijn naar de man achter de prins.

 

 

Bron: RTL Nieuws

 

Door: Brigitte Bormans

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.

Afbeelding van Brigitte Bormans